Se fac înscrieri pentru un eveniment caritabil

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/05/2015

Ieşenii vor putea susţine proiectele sociale înscrise în competiţia caritabilă Swimathon 2015. Astfel, 24 de proiecte au fost înscrise pentru Swimathon 2015, ediţia a IV-a. Evenimentul va avea loc în data de 4 iulie, la ştrand.

swimathon (1)Tipuri de proiecte
Dintre proiectele înscrise, 6 iniţiative îşi propun să sprijine educaţia alternativă, performanţa academică şi dezvoltarea personală prin exersarea pasiunilor, 3 proiecte vin să dezvolte comunitatea artistică ieşeană, 4 sunt destinate prevenirii abandonului şcolar, 5 vin în întâmpinarea nevoilor tinerilor din mediile defavorizate, 3 proiecte vin în sprijinul copiilor din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, „Sfânta Maria” din Iaşi, în timp ce restul se axează pe dezvoltarea programelor de sporire a calităţii vieţii comunitare.

Din donaţii
Ieşenii pot alege oricare dintre cele 24 de proiecte şi, împreună cu prietenii sau colegii de serviciu, vor înota în ziua evenimentului pentru proiectul în care cred. Prin activarea propriilor reţele de susţinători, înotătorii din echipele de prieteni vor face crowd-funding pentru a strânge cel puţin 2.000 de lei, sumă pe care o vor dona pentru susţinerea proiectului preferat. Echipele formate din colegi de muncă vor sprijini proiectele alese cu cel puţin 3.000 de lei, implicând în campaniile de fundraising companiile pentru care lucrează. Acestea pot face matching, dublând sau triplând suma adunată de angajaţi, sau pot dona, prin sponsorizare, suma cu care angajaţii vor să sprijine un proiect. Oricine se poate înscrie ca înotător până pe 18 mai, singur sau împreună cu o echipă deja formată, completând formularul disponibil pe site-ul oficial Swimathon.

Rezultate 2014
Anul trecut, la Swimathon s-au înscris 16 proiecte locale, care au adunat peste 120.000 de lei, prin participarea a 1.482 de donatori unici. Swimathon este cel mai mare eveniment local de crowd-funding, realizat sub forma unei competiţii de înot. Evenimentul este organizat de Fundaţia Comunitară Iaşi şi sprijinit de Primăria Municipiului Iaşi. Pentru alte detalii sau înscriere: http://swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*