Se deschide Ştrandul Municipal

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/05/2010

În acest weekend, municipalitatea ieşeană deschide Ştrandul Municipal situat pe strada Cicoarei. Deschiderea oficială este programată sâmbătă, 29 mai 2010, începând cu orele 10, iar preţurile care vor fi practicate în acest sezon sunt de 4 lei biletul pentru adulţi, 1 leu biletul pentru copii sub 7 ani şi pensionari, în timp ce preţul de închiriere pentru un şezlong sau o umbrelă este de 2 lei pe oră.

Ştrandul Municipal din zona Cicoarei s-a extins anul trecut prin deschiderea celui de-al treilea bazin de înot. Acesta a fost deschis publicului în luna iulie 2009, după o investiţie a municipalităţii de 4.3 milioane de lei şi definitivarea amenajărilor limitrofe, care au presupus darea în folosinţă şi a altor două noi toalete, cu 18 duşuri.

Ştrandul Municipal a fost inaugurat în 2007

În primăvara anului 2007 a fost inaugurat noul ştrand al municipiului, baza de agrement fiind realizată cu dotări moderne în zona Cicoarei, pe şesul Bahluiului în apropiere de cartierul Alexandru cel Bun. Întreaga construcţie a fost realizată cu fondurile Iulius Group, ştrandul fiind inclus ca parte a proiectului Palas. De asemenea, în zonă au fost amenajate terenuri de tenis şi clădirile anexe strandului. Iniţial, în componenţa sa intrau doar două bazine. Bazinul pentru adulţi este conceput ca bazin olimpic, după standardele internaţionale, adică lungimea de 50 metri, volumul de 3000 metri cubi şi cu o suprafaţă de 1050 metri pătraţi. Bazinul pentru copii are o suprafaţă de 210 metri pătraţi şi un volum 136 de metri cubi. Cel de-al treilea bazin, inaugurat în 2009, are adâncime minimă de 0,60 metri, iar cea maximă de 2,60 metri.

Programul Ştrandului Municipal este zilnic intre orele 10.00-19.00, iar ştrandul va funcţiona pe toată perioada sezonului estival.

Comments

commentsTrackbacks / Pings
*