Se deschide Ştrandul Municipal

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/06/2011

În acest weekend, municipalitatea ieşeană deschide Ştrandul Municipal situat pe strada Cicoarei. Deschiderea oficială este programată sâmbătă, 4 iunie 2011, începând cu orele 9, iar preţurile care vor fi practicate în acest sezon sunt de 8 lei biletul pentru adulţi,3 lei biletul pentru copii sub 7 ani şi pensionari, în timp ce preţul de închiriere pentru un şezlong este de 5 lei pe oră.

În urma hotărârii din Consiliul Local care a avut loc în această lună, ieşenii care doresc îşi pot face abonament la ştrandul municipalităţii, preţul fiind de 60 lei 10 intrări pentru adulţi, respectiv 20 lei 10 intrări pentru copii şi pensionari.

“Cele 3 bazine sunt funcţionale, suprafaţa acestora a fost vopsită, s-au efectuat lucrările necesare cu substanţe dezinfectante şi tratamente împotriva algelor, a fost adus nisip, au fost de asemenea schimbate conductele de alimentare pentru asigurarea unui debit mărit atunci când se curăţă bazinele, astfel încât totul să fie în condiţii optime pentru ieşeni. Pe toată perioada de funcţionare apa din bazine va fi tratată în vederea asigurării parametrilor igienico-sanitari, în acest sens avem un contract cu Direcţia de Sănătate Publică, instituţie care va monitoriza permanent calitatea apei. Un plus este faptul că din acest an, activitatea de alimentaţie publică a fost atribuită unei singure companii private, lucru care va asigura un aspect unitar din punct de vedere estetic în interiorul ştrandului” – a declarat Letiţia Palaga, directorul executiv al Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public Privat al Primăriei Municipiului Iaşi.

Ştrandul Municipal din zona Cicoarei s-a extins în urmă cu 2 ani prin deschiderea celui de-al treilea bazin de înot. Acesta a fost deschis publicului în luna iulie 2009, după o investiţie a municipalităţii de 4.3 milioane de lei şi definitivarea amenajărilor limitrofe, care au presupus darea în folosinţă şi a altor două noi toalete, cu 18 duşuri.

Ştrandul Municipal a fost inaugurat în 2007

În primăvara anului 2007 a fost inaugurat noul ştrand al municipiului, baza de agrement fiind realizată cu dotări moderne în zona Cicoarei, pe şesul Bahluiului în apropiere de cartierul Alexandru cel Bun. Întreaga construcţie a fost realizată cu fondurile Iulius Group, ştrandul fiind inclus ca parte a proiectului Palas. De asemenea, în zonă au fost amenajate terenuri de tenis şi clădirile anexe strandului. Iniţial, în componenţa sa intrau doar două bazine. Bazinul pentru adulţi este conceput ca bazin olimpic, după standardele internaţionale, adică lungimea de 50 metri, volumul de 3000 metri cubi şi cu o suprafaţă de 1050 metri pătraţi. Bazinul pentru copii are o suprafaţă de 210 metri pătraţi şi un volum 136 de metri cubi. Cel de-al treilea bazin, inaugurat în 2009, are adâncime minimă de 0,60 metri, iar cea maximă de 2,60 metri.

Programul Ştrandului Municipal este zilnic intre orele 9.00-19.00, iar ştrandul va funcţiona pe toată perioada sezonului estival.

Comments

comments8 Comentarii

 1. Sebi

  Fratilor ce conditii ne ofara strandul de sa facut biletul 8 lei. Este aceasi apa, aceleasi bazine, aceasi tigani care vin si ne infecteaza apa !
  Ati dublat pretul la bilet RUSINE !

 2. gabi

  mi se pare scump.. totusi e strand nu e piscina privata.. adik anul trecut intrai de 2 ori cu bani astia acum 1 sg data:))
  Am auzit discutii intre oameni si multi cred ca vor renunta la strand..
  🙂

 3. Curierul de Iasi

  @Sebi+gabi – aveti varianta de abonament care reduce pretul la 6 lei. Pretul a fost crescut din necesitatea acoperirii costurilor de functionare ( apa, substante igienizate, dezinfectante samd ). Chiar si in aceste conditii, pretul de intrare este printre cele mai mici din tara – la Bucuresti de exemplu in Drumul Taberei este 20 de lei, iar la Cluj este 10 lei pretul pentru adulti la cel mai ieftin strand din oras ( http://www.citynews.ro/cluj/distractie-18/intrare-libera-la-cel-mai-mare-strand-din-oras-120708/ )
  Cat despre cine intra la strand, pretul este mai scazut decat la o piscina privata tocmai din considerente sociale. Daca doriti ceva exclusivist, puteti incerca la o piscina privata.

 4. Alex

  Sebi+gabi nu va mirati frate ca oricum toti sunt hoti si se calicesc de la 4 lei. pt unii era scumb 4 lei dapai 8 stati linistiti ca va ajunge la 20 lei si aceleasi conditii…. RUSINE!!!

 5. Adrian

  Nu este foarte scump in comparatie cu strandurile din tara. DAR nici nu ofera posibilitatatile acestora (vezi strand P.Neamt). Deci, fair enough din punctul meu de vedere.
  Inconvenientul consta in ora de inchidere! Daca tot s-a marit (dublat de fapt) tariful, macar sa primim si noi ceva in schimb. O idee in acest sens este sa mai prelungiti macar cu o ora sau doua ora de inchidere.
  Strandurile care, anul trecut, au avut program nocturn au facut o avere. Nu zic sa fie deschis toata noaptea, dar macar cateva ore in plus.
  Sunt multi oameni care termina munca la 4 si ar merge la strand pentru un pic de relaxare. Insa dat fiind faptul ca se inchide la 7 nu merita efortul sa mai vina doar pentru o ora sau doua.
  Ganditi-va un pic! O zi buna!

 6. Curierul de Iasi

  E o propunere care poate fi luata in considerare, o vom transmite celord e la DAPPP.
  Multumim pentru sugestie si felicitari pentru modul de argumentatie!

 7. Mike Metal

  Da trebuie marit programul atat tot, si daca e marit pretul e ok avand in vedere ca asa nu mai intra chiar orisicine insa sper sa nu se gasesca vreo cale de a fenta plata….. Revenind la program ar fi ideal daca ar ajunge mai departe sugestia. Ideal ar fi daca sar putea mari macar pana la 21 adica cu 2 ore lucru deloc imposibil avand in vedere ca la un strand mare lucru nu e de facut in plus ar creste vanzarile in general si la eventualele tarabe care sar deschide.

Trackbacks / Pings
*