Scrisoare deschisă a Primarului Mihai Chirica adresată Prim – Ministrului Guvernului României, Viorica Dăncilă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/03/2018

Primarul Mihai Chirica a adresat o scrisoare deschisă Prim-Ministrului Guvernului României, Viorica Dăncilă:

„Excelența Voastră Doamnă Prim-Ministru,

În anul Centenarului, când aniversăm Marea Unire de la 1918, România are nevoie mai mult ca oricând de solidaritate și de forța necesară pentru a se transforma într-o țară civilizată și prosperă, în care toți românii să trăiască bine și să se simtă acasă.

Din păcate, luptele politice generate de intențiile unor lideri vremelnici de a acapara întreaga putere politică și administrativă zdruncină continuu societatea românească. În calitate de primar al Iașului – al doilea oraș al României și capitală a culturii și spiritului românesc – dorința mea cea mai mare este ca România să devină un tărâm al normalității. Pentru împlinirea acestui deziderat, am declarat deseori, în ultimii ani, că îmi pun experiența și întreaga capacitate administrativă în slujba tuturor marilor proiecte care pot schimba România și Iașul în bine.

Intenția mea nu a fost niciodată aceea de a critica un Guvern de dragul scandalului, ori pentru a da presei subiecte de dezbătut, ci de a semnala derapajele antidemocratice ale lui Liviu Dragnea, care a făcut din actul de guvernare doar o modalitate de a-și urmări propriile interese.

În anul Centenarului, eu încă sper că înțelepciunea va triumfa iar Guvernul României va acționa, unitar și eficient, doar în folosul tuturor românilor și pentru binele acestui popor atât de încercat. De aceea, salut deschiderea, profesionalismul și proiectele conducerilor unor ministere, precum Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Fondurilor Europene, care au înțeles foarte bine că misiunea lor este aceea de a face, din nou, România mare!

Distinsă Doamnă Prim-Ministru,

Reiterez prin aceste rânduri disponibilitatea mea și a Primăriei Municipiului Iași de a participa și de a se implica activ în demararea proiectelor regionale și naționale care să modernizeze societatea românească. Vă asigur, Excelența Voastră, că doar eforturile noastre comune, dialogul transparent și continuu dintre Guvern și autoritățile administrației publice locale vor fi cheia succesului implementării unor măsuri și decizii naționale care să transforme România într-o țară prosperă!

Cu cele mai bune gânduri,

Mihai CHIRICA
Primarul Municipiului Iaşi”

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*