Şcoala “Mihail Kogălniceanu”, în plin proces de consolidare şi reabilitare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/05/2018

Municipalitatea continuă în ritm susținut lucrările de consolidare și reabilitare a Şcolii primare nr. 33 „Mihail Kogălniceanu”. Suprafaţa supusă reabilitării este de 935 metri pătraţi. Valoarea estimată a lucrărilor este de 4,9 milioane lei, inclusiv TVA.

Prin proiect se propun trei tipuri de lucrări de bază constând în eliberarea prin demolare a corpului de grupuri sanitar, restaurarea faţadelor existente şi a celei eliberate prin copierea elementelor păstrate şi redeschiderea golurilor de fereastră din camera centralei termice, precum şi reabilitarea completă a interiorului prin lucrări de consolidare şi recompartimentare. De asemenea, în urma intervenţiilor de la parterul imobilului se va corecta actuala situaţie în care accesul în unele încăperi se realizează prin intermediul unei trepte, soluţie nepermisă din punctul de vedere al evacuărilor în caz de urgenţă. Proiectul include refacerea şi reîntregirea spaţiilor verzi.

Şcoala primară nr. 33 „Mihail Kogălniceanu” este o clădire de patrimoniu, ridicată în anul 1895, ca parte a programului naţional de edificare a învăţământului românesc din acea perioadă, condus de Spiru Haret, motiv pentru care şi întreaga sa arhitectură se înscrie în stilul recunoscut astăzi sub denumirea „şcoală tip Spiru Haret”.

Imobilul este înscris în lista monumentelor istorice şi se află în zona centrală a municipiului laşi, mai exact pe strada Lascăr Catargi nr. 28.

Comments

comments

Categoria: educatie,investitii

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*