Școala Gimnazială „Ion Creangă” – 55 de ani de învățământ de calitate, tradiție și inovare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/03/2019

Joi, 28 februarie, Școala Gimnazială „Ion Creangă” a sărbătorit 55 de ani de existență. La manifestările dedicate acestei ocazii au participat foști și actuali dascăli și elevi, dar și primarul Mihai Chirica.

„Mă onorează faptul că mă aflu în această școală, care a creat de-a lungul istoriei sale personalități care și-au lăsat amprenta în viața acestui oraș. Totodată, sunt mândru că această unitate de învățământ a pășit cu succes în rândul școlilor gimnaziale din Iași. De fiecare dată când vin aici mă încearcă multe emoții, ca atunci când mă jucam în curtea școlii. De asemenea, îmi amintesc cu drag cum doamna învățătoare Andriescu mi-a pus abecedarul în mâini. De asemenea, trebuie să o amintesc și pe doamna profesor de Matematică Aurora Petrache, care a fost și directorul școlii în perioada în care am parcurs cei opt ani de studii și care a fost și un îndrumător de excepție. Am speranța că această unitate de învățământ va continua să creeze valori care să ajute la dezvoltarea comunității. În mandatul de primar mi-am propus ca educația să fie o prioritate, iar asta și pentru cadrele didactice care își dedică viața formării elevilor. La fel de importantă este promovarea școlilor de cartier de către Inspectorul Școlar Județean Iași, pentru că și aici se creează personalități valoroase”, a declarat primarul Mihai Chirica.

La sfârșitul festivității edilul a acordat diplome de recunoștință doamnei învățător Lucreția Andriescu și doamnei profesor Aurora Petrache, precum și o diplomă de excelență doamnei director al Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, Nicoleta Crețu.

Școala Gimnazială „Ion Creangă” asigură educația pentru 1.110 de copii din cartierul Păcurari.

Multitudinea de activităţi extraşcolare, proiectele educative desfăşurate la toate nivelurile, local, judeţean,naţional, situează unitatea de învățământ  pe primele locuri ale listei şcolilor apreciate şi căutate de părinţi.

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*