Schimb de experiență cu o administrație din Columbia

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/10/2018

Reprezentanţii autorităţii metropolitane Aburra Valley (Columbia) s-au aflat la finele săptămânii trecute la Iași. Vizita delegației din America de Sud a avut loc în cadrul Programului de Cooperare Urbană Internaţională: Regiuni şi oraşe durabile şi inovative – Acţiuni Regionale America Latină şi Caraibe, finanţat de Comisia Europeană şi susţinut de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE).

Joi, 18 octombrie, membrii delegației columbiene au participat la forumul „Cooperare Urbană Internațională – Prima Misiune Interregională”, organizat împreună cu Primăria Municipiului Iași și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Cu această ocazie au fost prezentate proiectele de dezvoltare urbană ale municipalității ieșene, ale Zonei Metropolitane Iași și ale regiunii columbiene menționate, precum și o scurtă prezentare a proiectului de colaborare dintre România și Columbia.

„Am făcut o scurtă prezentare a proiectelor desfășurate prin intermediul fondurilor structurale în Iași. Contribuția acestui tip de fonduri a fost esențială în dezvoltarea orașului nostru. Schimbarea s-a produs din temelii, iar prin muncă am reușit să redevenim unul din cele mai importante centre de dezvoltare din țară. Uniunea Europeană este o mare provocare pentru statele membre, dar fără contribuția sa în susținerea programelor de dezvoltare, a infrastructurii, a educației, sănătății, a protecției și conservării patrimoniului cultural, precum și a proiectelor de mediu, nu ar fi existat, nici pe departe, premisele dezvoltării economice ale țării noastre”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*