“Sărbătoarea Poeziei”, organizată de Buna Vestire

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/03/2019

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi şi Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iaşi organizează, luni, 25 Martie 2019 evenimentul „Sărbătoarea Poeziei” de Buna Vestire, manifestare aflată la a VI-a ediţie consecutivă.

Cu prilejul acestei sărbători poetice, ieşenii sunt invitaţi să participe la întâlnirile a 12 poeţi consacraţi, de talie naţională şi internaţională,  cu elevi şi cadre didactice de la trei instituţii de învăţământ din Iaşi: Colegiul Economic Administrativ Iași, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” şi Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”. Întâlnirile vor avea loc între orele 13.00 – 15.00.

“Începând cu orele 16.30, vom parcurge împreună cu cei 12 poeţi şi cu toţi iubitorii de poezie „Drumul Poeziei” în Parcul Copou, unde putem citi o impresionantă „instalaţie-poetică” plasată în natură. Mai exact, ne vom întâlni cu peste 80 de poeme ale unor tineri elevi cu potenţial literar din liceele partenere Casei de Cultură, dispuse pe trunchiuri de copaci, în lungul aleii care leagă intrarea în Parcul Copou de Teiul ”Mihai Eminescu”. Iniţierea finală, ce constă într-un recital extraordinar de poezie, o vom primi de la cei 12 poeți consacrați în sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, începând cu orele 17.00″, au declarat organizatorii.

Evenimentul este iniţiat de poetul Adi Cristi, director al Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*