Săptămână de foc pentru angajaţii Salubris

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/08/2016

În săptămâna 28 iulie – 3 august Salubris a colectat aproximativ 5 tone de deşeuri reciclabile. Deşeurile reciclabile de tip plastic şi hârtie-carton au fost sortate şi balotate, acestora adăugându-se 179 de kilograme de deşeuri reciclabile de tip PET, plastic, hârtie-carton, lemn şi deşeuri electronice, aduse de către 18 cetăţeni la Centrul Municipal de Colectare Iaşi (strada Grădinari, nr. 26). Totodată, Salubris a colectat şi transportat la depozitul ecologic Ţuţora 2.939 de tone deşeuri de la populaţie şi agenţi economici, atât din Municipiul Iaşi, oraşul Podu Iloaiei şi 13 comune.

În perioada menţionată, Salubris a capturat 79 de câini fără stăpân, aceştia fiind transportaţi medical, hrăniţi şi îngrijiţi. De exemplu, numai ieri, 3 august, au fost prinşi 19 câini, din zonele Cantemir, Nicolina, Dacia, Centru şi Bularga. La padoc au fost sterilizaţi 6 dintre acestea. Tot ieri au fost înregistrate 5 adopţii. Astăzi, 4 august, echipajele Salubris au desfăşurat activităţi de capturare a câinilor în Nicolina şi Galata, precum şi pe strada Aurel Vlaicu, aleea Mihail Sadoveanu şi strada Vasile Urechia, unde au fost înregistrate reclamaţii. În prezent în padoc se află 507 câini.

La capitolul acţiuni de dezvoltare şi îmbunătăţire a activităţii se înregistrează încheierea sau actualizarea a 167 de contracte de prestare servicii de salubritate cu clienţi din Iaşi, Podu Iloaiei, Holboca, Bârnova şi Tomeşti, modernizarea unui punct gospodăresc de colectare deşeuri din străzii Alexandru Lăpuşneanu şi recondiţionarea mai multor unităţi de înmagazinare deşeuri.

Acţiunile menţionate anterior vin în completarea celor de salubrizare stradală a arterelor principale, străzilor, aleilor, parcărilor, spaţiilor verzi, parcurilor, albiilor râurilor, zonelor de agrement etc., precum şi celor de erbicidare.

Comments

comments

Categoria: Salubris

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*