Şantierele se pregătesc de iarnă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/11/2013

Lucrările pe şantierele din municipiu au ca prioritate în această perioadă pregătirea pentru sezonul rece. Până la sfârşitul lunii noiembrie se vor finaliza asfaltările pe bd. Independenţei şi pasarelele pietonale din Fundaţie. Pasajul Nicolina va fi asfaltat pe tronsonul modernizat în acest an şi nu vor mai fi demarate săpături de mare amploare.

Şantierele din municipiu se pregătesc de iarnă. Atât timp cât vremea va permite, lucrările continuă pentru toate obiectivele, prioritare fiind acţiunile de protecţie pentru perioada cu temperaturi scăzute. În următoarele două săptămâni trebuie finalizate lucrările de asfaltare a bd Independenţei şi pasarelele pietonale care trec deasupra pasajului subteran. În aceeaşi zonă, constructorii trebuie să definitiveze lucrările de protecţie a hidroizolaţiei pasajului, iar trotuarele vor fi terminate până pe 10 decembrie.
„Prognoza meteo este în continuare favorabilă. Vom profita la maxim de această vreme frumoasă pentru a avansa şi chiar finaliza o parte din lucrări. De principiu, odată cu venirea frigului nu vor mai executa lucrări care presupun turnare de asfalt sau betoane, decât în condiţiile în care ele pot fi protejate. Totodată nu vom mai executa alte săpături, iar cele care s-au făcut deja vor fi astupate şi conservate pentru anul care urmează”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Podu Ros_CUG (2)Asfalt şi pe pasarela Nicolina

Lucrări ample sunt planificate şi pe Axa Sud şos. Nicolina – CUG. Pe pasarela Nicolina, după montarea bordurilor şi a hidroizolaţiei, pe tronsonul pe care s-a lucrat până acum va fi turnat primul strat de asfalt. În acelaşi timp, de-a lungul Şoselei Nicolina trebuie finalizate şi închise săpăturile pentru devierea reţelelor şi împrejmuirea şi semnalizarea sectorului unde vor fi montate liniile de tramvai.
Pe parcursul perioadei cu temperaturi scăzute vor continua lucrările de la Centrul Tehnologic Regional şi în interiorul pasajului din Fundaţie, dacă firma de construcţii va reuşi să izoleze ambele ieşiri ale tunelului subteran.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*