Pe 28 septembrie, cea mai mare acţiune colectivă de curăţenie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/09/2013

“Let’s Do It, Romania!”, cel mai mare proiect de implicare socială, se întâmplă din nou în 2013. Anul acesta, peste 50 de ţări din întreaga lume organizează o zi de curăţenie generală. România este pe harta mondială, Ziua de Curăţenie Naţională fiind 28 septembrie.

curatenie Zonele vizate

Astfel, sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 8, ieşenii care doresc să se implice în campanie sunt aşteptaţi în parcarea mall-ului din Tudor Vladimirescu. De acolo vor fi preluaţi şi duşi în diverse locaţii. La punctele de înregistrare sunt puşi la dispoziţie saci şi mănuşi. Deşeurile vor fi colectate selectiv pe categoriile reciclabil (plastic, ambalaje, PET-uri, metale) sau nereciclabil. Pe sacii cu materiale reciclabile vor fi lipite semne distinctive (stickere) distribuite la punctul de înregistrare. Ulterior deşeurile reciclabile vor fi sortate pe categoriile menţionate, în unităţi specializate.

Printre zonele vizate pentru curăţenie se numără: comuna Scânteia, sat Ciurbeşti, Păun (Bucium), zona Arini pe albia râului Moldova, Holboca, cartier Nicolina, strada Cicoarei, zona Tătăraşi, zona Veneţia – Ciric –Aroneanu, pădurea C.A. Rosetti, pădurea Breazu, pădurea Mârzeşti. La finalul campaniei, doritorii primesc diplome sau adeverinţe de participare.

“Let’s Do It, Romania!” se află deja la a patra ediţie şi reprezintă cea mai mare comunitate de voluntari care face curăţenie, având în 2012 o rată a recilării deşeurilor de 37%. Voluntarii proiectului au curăţat, trei ani la rând, într-o singură zi, toată ţara, toate cele 41 judeţe. Mai multe detalii puteţi afla de pe http://www.letsdoitromania.ro/. Primăria Iaşi sprijină această campanie.

Comments

comments

Categoria: ecologie,spatii verzi

Cuvinte cheie: , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*