“Salvați Copiii Iași” va organiza Gala Caritabilă „Zâmbet în dar”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/11/2017

Pe 22 noiembrie, începând cu ora 17.30, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, asociația Salvați Copiii Iași va organiza Gala Caritabilă „Zâmbet în dar” (www.gala.zambetindar.ro). În cadrul serii vor avea loc momente artistice speciale ale corului „Juniorii Operei” și balerinelor de la Dance Sensation, un cocktail cu licitație tăcută de experiențe și obiecte de artă, ulterior participanții putând asista la piesa de teatru „Chirița în provinție”, de Vasile Alecsandri, în regia lui Ion Sapdaru.

 

„Suntem la a treia ediție a acestui eveniment. Este o modalitate de a strânge bani pentru copiii defavorizați, de a ne face cunoscuți în comunitate, dar și o cale de a crea legături durabile cu oameni darnici, oameni care au înțeles care este importanța educației și faptul că doar o investiție de durată în educație poate avea rezultate pe termen lung. Copiii care vor fi ajutați prin acest proiect sunt din zona Șes Bahlui – Dallas, «blocul fantomă» din Cantemir și Tătărași, mulți dintre ei având părinții plecați în străinătate”, a afirmat Ioana Atasiei, președinte Salvați Copiii Iași.

Aceasta a adăugat că toate fondurile obținute în cadrul evenimentului vor fi folosite pentru a ajuta 120 de copii din cele trei centre educaționale ale organizației care provin din familii defavorizate și prezintă risc ridicat de abandon școlar. Accesul la eveniment se va face pe bază de invitație valabilă pentru două persoane, care va reprezenta o donație în valoare de 300 lei. Rezervarea se va putea face online sau telefonic.

„Copiii reprezintă cea mai mare bogăție a unui popor, dar în România acest lucru nu este foarte bine înțeles. Din păcate, la noi investiția în educație este mult sub nivelul european, mult sub nivelul necesar pentru a progresa. Ne confruntăm cu scăderea natalității și investiții modeste în educație. De aceea, orice sprijin, cum este și acesta al Salvați Copiii, reprezintă un element important pentru întreaga societate. Oricâte autostrăzi am construi, numai prin educație putem progresa”, a declarat viceprimarul Radu Botez, prezent la eveniment.

Salvaţi Copiii Iași este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile copilului și protecția copilului. Activând în comunitatea ieșeană de 25 de ani, organizația a asigurat servicii pentru mai bine de 100.000 de copii care trăiau în sărăcie extremă. În prezent, organizaţia desfăşoară programe în cele șase județe ale regiunii de Nord-Est a României, are 200 de membri şi peste 100 de voluntari, în majoritate tineri.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*