Salubris SA va prelua deşeurile vegetale rezultate în urma curăţeniei de primăvară

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/03/2017

În această perioadă, în municipiul Iași se desfășoară activități specifice curățeniei de primăvară cu lucrări de toaletare a vegetației din care rezultă crengi, frunziș și resturi vegetale.

În calitate de operator de salubritate, Salubris SA asigură preluarea deșeurilor vegetale conform prevederilor legale și, în această perioadă, pe lângă activitatea curentă, este implicată în activitatea de preluare și transport a deșeurilor vegetale rezultate din toaletarea spațiului verde de pe domeniul public. Deșeurile vegetale impun o gestionare diferită, astfel că nu fac obiectul contractului de salubritate încheiat cu beneficiarii și nu sunt incluse în tariful de salubritate.

Societatea Salubris SA vine în sprijinul ieșenilor care domiciliază la case oferind posibilitatea preluării, transportării și eliminării, în plus față de pubela pentru deșeuri menajerw de 240 de litri, în mod gratuit, a unei cantități de deșeuri vegetale echivalente cu încă o pubelă. Beneficiarii pot preda aceste deșeuri la mașinile Salubris SA în cadrul programului de colectare.

În cazul cantităților de deșeuri vegetale mari, care impun alocarea de resurse suplimentare pentru preluare și transport (mașini, utilaje, personal, combustibil etc.), serviciul se asigură contra cost, în urma unei comenzi ferme din partea beneficiarului. În plus, persoanele fizice din municipiul Iași au posibilitatea de a preda deșeurile vegetale cu titlu gratuit la Centru Municipal de Colectare Iași situat în stradela Grădinari nr. 26, ocazie cu care pot participa la tombole și concursuri cu premii.

Salubris SA reaminteşte ieșenilor că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 172/2002, actualizată în anul 2005, este interzisă arderea / incinerarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, cât şi pe terenuri proprietate privată. De asemenea, cetăţenii municipiului sunt rugaţi să respecte modul de depozitare a deșeurilor.

Pentru alte informații sau solicitări, iesenii pot contacta Salubris SA la Biroul Relații cu Publicul din Sos. Naţională nr. 43, et. 3, telefon: 0232/276.244, 0800/410.610 (gratuit în orice retea) sau la adresa de email: office@salubris.ro

 

Comments

comments

Categoria: Salubris

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*