Salubris, nivel ridicat de colectare a deşeurilor reciclabile

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/05/2017

În săptămâna 27 aprilie – 3 mai Salubris a colectat 13,3 tone de deşeuri reciclabile. Deşeurile reciclabile de tip plastic şi hârtie-carton au fost sortate şi balotate, acestora adăugându-se 288 kilograme de deşeuri reciclabile de tip PET, plastic, hârtie-carton, lemn şi deşeuri electronice, aduse de către cetăţeni la Centrul Municipal de Colectare Iaşi (strada Grădinari, nr. 26).

Totodată, Salubris a colectat şi transportat la depozitul ecologic Ţuţora 2.935 de tone deşeuri de la populaţie şi agenţi economici, atât din Municipiul Iaşi, oraşul Podu Iloaiei şi 15 comune. În perioada menţionată, Salubris a capturat 100 de câini fără stăpân, aceştia fiind transportaţi medical, hrăniţi şi îngrijiţi. În prezent în padoc se află 668 câini.

La capitolul acţiuni de dezvoltare şi îmbunătăţire a activităţii se înregistrează încheierea sau actualizarea a 165 de contracte de prestare servicii de salubritate cu clienţi din Iaşi, Podu Iloaiei, Holboca, Bârnova, Ciurea şi Tomeşti şi modernizarea a două puncte gospodăreşti de colectare deşeuri, recondiționarea a 20 de eurocontainere de 1,1 metri cubi și derularea licitației pentru achiziționarea de produse metalurgice. Acţiunile menţionate anterior vin în completarea celor de salubrizare stradală a arterelor principale, străzilor, aleilor, parcărilor, spaţiilor verzi, parcurilor şi zonelor de agrement.

 

Comments

comments

Categoria: Salubris

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*