Salubris, campanie pentru conștientizarea importanței colectării selective a deșeurilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/02/2018

Reprezentanții societății Salubris au derulat în această săptămână campania de conștientizare privind importanța colectării separate a deşeurilor ”Colectează selectiv! Respectă culorile”.

Specialiști din cadrul instituției s-au deplasat la peste 20 de puncte de colectare amplasate pe domeniul public din cartierele Alexandru cel Bun și Nicolina, zona Gării și zona centrală, unde  au interacționat direct cu ieșenii discutând despre: modul cum separă deșeurile in gospodăria proprie și la punctele de colectare, sistemele implementate de Salubris SA de preluare a deșeurilor reciclabile de la punctele de colectare precum și despre traseul acestora după preluare.

„Ieșenii și-au manifestat interesul privind activitatea de gestionare a deșeurilor. Am fost plăcut surprinși să constatăm că peste 80% dintre cetățenii cu care am interacționat direct, cunoșteau din campaniile derulate de Salubris SA în ultimii 10 ani,  noţiunile de bază ale colectării separate a deșeurilor și avantajele care le are pentru mediul înconjurător. Faptul că aproximativ 50% din persoanele întâlnite la punctele de colectare distribuiau separat deșeurile ne bucură și sperăm că prin acțiunile noastre viitoare procentajul să crească”, au explicat reprezentanții Salubris SA.

Prin toate demersurile întreprinse, societatea urmărește stimularea ieșenilor de a gestiona deşeurile în mod corespunzător, în vederea creșterii procentajului de deșeuri reciclabile colectate în vederea atingerii țintelor stabilite de legislația în domeniu.

Comments

comments

Categoria: ecologie,Salubris

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*