Şahul ieşean a cucerit medalia de aur

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/10/2011

Echipa feminină a CS Politehnica Iasi a devenit Campioană Natională în competiţia desfăşurată la Braşov între 7 şi 16 octombrie.

Şahul ieşean s-a impus în competiţia la nivel naţional. CS Politehnica Iaşi este noua Campioană Naţională 2011. Desfăşurată săptămâna trecută la Braşov, Superliga Naţională a adus la startul competiţiei 10 echipe, cele mai bune din România atât la fete cât şi la băieţi. Echipa feminină a CS Politehnica Iaşi a dominat întreaga compeţitie şi a cucerit medalia de aur.

„Este un vis devenit realitate pentru şahul ieşean, de fiecare dată ieşind pe podium, dar niciodata pe prima treaptă”, a declarat Vlad Ungureanu, secretarul general al Asociaţiei Judeţene de Şah.

Echipa formată din Alina L’ami (Moţoc), Bulmaga Irina şi Pădurariu Smaranda s-a mobilizat exemplar rundă de rundă şi a făcut faţă cu succes atât cu AEM Timişoara – principala favorită (Pia Crampling 2489, Foişor Cristina 2416, Foişor Veronica 2205) învingând-o cu 2-1 cât şi cu CSM Bucureşti (Muzychuk Anna 2545, Peptan Corina 2413, Anuşca Mădălina 2070), meci egal 1,5 – 1,5.

În competiţia baieţilor, CS Politehnica Iaşi – Mastrovasilis Dimitrios, Svetushkin Dmitry, Mateuţă Gabriel, Danilov Vladimir, Ungureanu Vlad, Manole Vasile, Chifor Emanuel, Stegariu Vlad – a avut o comportare foarte buna, ratand totuşi o medalie. Remiza din runda II cu echipa clubului Muncitorul Reşiţa a făcut imposibilă urcarea pe podium, iar ultimul meci a devenit fără importanţă pentru clasamentul final. Totuşi în runda VIII, cu principala favorita AEM Timişoara echipa ieşeană a fost  foarte aproape de un meci egal necesar pentru locul III, după ce marele maestru Gata Kamsky (nr 10 mondial) şi Nevednichy Vladislav s-au salvat în extremis.

Astfel ne apropiem de finalul unui an deosebit al şahului iesean cu 73 de medalii până în luna octombrie, cu organizarea Campionatului European, cu pregătiri intense pentru Campionatul Mondial din 2012 şi, în plus, organizarea la Iaşi a Finalelor Campionatelor Naţionale de seniori şi senioare de Şah Rapid, Blitz şi Dezlegări probleme ce va avea loc în perioada 1-4 decembrie.

Urmează pentru şahiştii ieşeni o perioadă intensă de pregătire precum şi Campionatele Naţionale pe echipe mixte până în 14 ani la Călimăneşti în organizarea Federaţiei Române de Şah şi a marei maestre Elisabeta Polihroniade.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*