S-a dat startul celei de-a III-a ediții a Fondului de Burse Centric

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/12/2017

La sfârșitul lunii noiembrie, Centric a lansat a treia ediție a Fondului de Burse Centric. La această ediție, 2017 – 2018, Centric oferă burse, fiecare în valoare de 4.000 de lei, pentru 14 elevi de liceu cu rezultate bune la informatică și matematică. Totodată, 14 membri ai echipei Centric vor fi mentori pentru dezvoltarea personală și profesională a elevilor.

„Educația reprezintă o prioritate pentru Centric IT Solutions România. E cartea de vizită cu care noi ne mândrim. Tot ceea ce se face în Centric pentru educație este realizat cu toată responsabilitatea, cu profesionalism, cu implicare și pasiune. Fie că vorbim despre perfecționarea propriilor colegi, fie că ne referim la susținerea inițiativelor externe, scopul final este să contribuim la construirea unei comunități de oameni talentați în domeniul în care activează. Fondul de Burse Centric este primul și singurul proiect de acest fel din Iași, proiect construit de la zero de către echipa Centric împreună cu Fundația Comunitară Iași, pentru a susține elevii defavorizați material, dar cu rezultate bune la informatică și matematică. Sperăm că în acest fel unii dintre liceenii de astăzi să ia în calcul dezvoltarea unei cariere în IT și să devină colegii noștri de mâine”, a declarat Carmen Teodorescu, directorul financiar Centric IT Solutions România și totodată coordonatoarea Fondului de Burse Centric.

Despre Fondul de Burse Centric

Fondul de Burse Centric este inițiativa comună a Centric IT Solutions România și a Fundației Comunitare Iași și este primul program derulat de o companie ieșeană în care echipa se implică direct atât în constituirea unui fond de burse pentru tineri, cât și în activitățile de consiliere profesională și dezvoltare personală a bursierilor. Prima ediție a fost inaugurată în 2015 – 2016, când 6 elevi de liceu au primit burse de câte 3.000 de lei. La a doua ediție valoarea bursei a fost mărită la 4.000 de lei pentru fiecare din cei 14 bursieri. După primele două ediții ale Fondului de Burse Centric doi dintre bursieri au devenit parte a echipei Centric, începându-și cariera de software developer.

Despre Centric

Centric, companie care face parte din grupul internațional Sanderink Investments, este o organizație europeană, prezentă în zece țări și oferă clienților săi în principal soluții software, dar și servicii precum outsourcing în domeniul IT, business process outsourcing (BPO), staffing. Compania are sedii în țări precum Olanda (unde a fost și fondată în 1992), Belgia, România, Germania, Franța, Norvegia, Suedia, Elveția și Statele Unite.

Centric IT Solutions România a luat ființă la Iași în 1997 și produce soluții software variate care pornesc de la sectorul public, sănătate, resurse umane și salarizare, construcții, logistică, închirieri de locuințe, până la soluții complete pentru marile lanțuri de magazine. Compania are avantajul de a oferi celor 270 de angajați posibilitatea să dezvolte atât produse software destinate anumitor segmente de piață, cât și proiecte special create pentru clienții săi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*