Rugby în Copou: “Hai România!”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/02/2016

Stejarii” vor întâlni Rusia pe 27 februarie, la Iași, în cea de-a treia etapă contând pentru Cupa Europeană a Naţiunilor – ediţia 2016. Meciul va avea loc de la ora 14.00 și va fi transmis în direct pe Dolce Sport2.

RUGBY:ROMANIA-PORTUGALIA, CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR (6.02.2016)

Stadion de bun augur

Pentru meciul din Copou, stafful tehnic al echipei naționale a convocat un lot de 32 de jucători, 17 înaintași și 15 jucători de treisferturi. Iaşul va găzdui pentru a cincea oară o partidă test a echipei naţionale, un oraş de bun augur pentru „Stejarii” care au câştigat de fiecare dată când au evoluat aici. În precedentele două etape, România a câștigat în fața Portugaliei, cu 39 la 14 (pe 6 februarie 2016) și, respectiv, în fața Spaniei, cu 21 la 18 (pe 13 februarie 2016). Următorul meci al „Stejarilor” va fi disputat contra naționalei Germaniei, pe 12 martie 2016, tot pe Stadionul „Emil Alexandrescu”. „Ne onorează bunăvoinţa şi generozitatea Federaţiei Române de Rugby pentru calitatea meciurilor internaţionale propuse. Vom face tot ceea ce este posibil pentru ca organizarea să fie la cel mai înalt nivel, onorabil atât pentru echipa României, cât şi pentru oaspeţii noştri. Vrem să susţinem astfel de competiţii şi acest sport din toate punctele de vedere. Îi aşteptăm pe spectatori în număr cât mai mare. Vor vedea ce înseamnă cu adevărat fairplay. Intrarea este liberă, sper ca şi vremea să fie favorabilă”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

 „Stejarii”, în cantonament la Iaşi

Naţionala de rugby a României se află în cantonament în această săptămână, la Iaşi, pentru a pregăti meciul cu Rusia. Lotul primei reprezentative a sosit încă de duminică la Iaşi, iar de luni se antrenează pe „sinteticul” din Copou, la sala de forţă din complexul sportiv al Universităţii de Ştinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi pe Stadionul Tineretului. Ruşii vor avea doar o şedinţă de pregătire, antrenamentul căpitanului, vineri, pe terenul Stadionului „Emil Alexandrescu”. Arena ieşeană va găzdui astfel pentru a cincea oară un joc al primei reprezentative de rugby, precedentele patru încheindu-se cu succesul României. Intrarea este liberă la meciul România – Rusia de sâmbătă, ora 14.00, dar accesul în tribune se face pe baza unor tichete care pot fi procurate gratuit, începând de joi, de la punctele Info din Palas şi Iulius Mall, de la Casa de Cultură a Studenţilor şi de la intrarea în stadion.

La stadion, fiecare suporter va primi steguleţ tricolor şi programul meciului, care va contine informaţii despre cele două reprezentative, precum şi primele trei strofe al imnului naţional al României, pentru că „Stejarii” îşi doresc să cânte alături de fani înaintea jocului, pe acordurile Fanfarei Militare.

 

Întâlnire cu tinerii rugbişti

Joi, 25 februarie, de la ora 14:00, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” va avea loc o întâlnire cu practicanţii de mini rugby şi tag rugby de la mai multe şcoli din Iaşi: Şcoala gimnazială „D.D. Pătrăşcanu”, Şcoala gimnazială „Ioan Simionescu”, Liceul teoretic „Miron Costin”, CSS „Unirea” Iaşi, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Şcoala gimnazială „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei, Liceul „Alexandru cel Bun” şi Liceul „Vasile Alecsandri”. De asemenea, la această întâlnire vor mai participa şi studenţi de la Universitatea de Ştinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Tot joi, 25 februarie, „Stejarii” vor vizita la ora 10:00, Palatul Culturii, iar la ora 17:00 vor face o vizită la Orange Smart Store Iaşi, Orange fiind unul dintre partenerii Federaţiei Române de Rugby.

 

Testimoniale

„Ne bucurăm nespus că Federaţia a hotărât să jucăm două partide foarte importante la Iaşi!”

Mihai Macovei – căpitanul echipei naţionale de rugby

 

„Această zonă a ţării a dat mulţi jucători de valoare rugby-ului românesc şi cu toţii ne vom simţi ca acasă la Iaşi”

Florin Vlaicu – jucător echipa naţională de ruby

 

„Graţie publicului minunat din Iaşi sunt sigur că vom juca în 16 împotriva Rusiei!”

Haralambie Dumitraş – Preşedintele Federaţiei Române de Rugby

 

 

Statistici

Bilanțul întâlnirilor România – Rusia

19 partide:

12 victorii pentru România, 1 rezultat de egalitate, 6 victorii pentru Rusia

460 puncte marcate de România, 284 puncte marcate de Rusia

Partidele „Stejarilor” disputate la Iași:

25.10.1987: România – URSS 18 – 10 (Cupa FIRA)

18.03.2001: România – Rusia 42 – 13 (Cupa Europeană a Națiunilor)

05.10.2002: România – Spania 67 – 5 (Calificări Cupa Mondială)

27.03.2004: România – Georgia 25 – 18 (Cupa Europeană a Națiunilor)

 

Iaşul revine în elita rugby-ului românesc

Politehnica Iaşi continuă frumoasa tradiţie de peste șase decenii a rugby-ului ieşean. Cucerirea Cupei României în anul 1979 sau medalia de bronz din anul 2000 sunt amintiri de neuitat şi borne ale istoriei sportului cu balonul oval la Iaşi. De-a lungul timpului, zeci de jucători legitimaţi la echipa oraşului au facut parte din reprezentativa României. Noul sezon va începe pe 12 martie, cu întâlnirile din Cupa României, iar Super-Liga va debuta pe 4 august. Politehnica Iaşi va susţine meciurile de pe teren propriu la Stadionul Tepro, arenă ale cărei vestiare au fost modernizate complet în ultimele luni.

Comments

comments

Categoria: sport si agrement

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*