Rubrica EuroDEMOS: Proiecte realizate la Iași prin politica de coeziune (I)

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/02/2019

Politica de coeziune este principala politică de investiții a Uniunii Europene.

Municipiul Iași a beneficiat în ultimii ani de o serie de proiecte implementate cu fonduri specifice politicii de coeziune.

Proiectul ”Creşterea accesibilităţii spre zona centrală economică şi comercială a Polului de Creştere Iaşi”  a urmărit dezvoltarea accesibilităţii urbane din Municipiul Iaşi, prin modernizarea a 11 străzi, 3 parcări şi a unei căi de acces. Proiectul ”Dezvoltare şi reabilitare arteră funcţională Sud” a constat în reabilitarea a aproximativ 8,2 km cale de rulare tramvai, a 5,7 km infrastructură rutieră stradală şi a pasajului suprateran Nicolina, pasaj care are o suprafaţă de 3 557 m2. Pe lângă acestea au fost refăcute trotuarele, au fost amenajate trasee pentru introducerea cablurilor de date şi curenţi slabi, care atârnau pe stâlpi. Au fost amenajate piste pentru biciclete, pe fiecare sens de circulaţie, piste ce sunt amplasate între trotuar şi partea carosabilă.

Un alt proiect realizat la Iași prin politica de coeziune este ”Zona de agrement Ciric” ce a presupus modernizarea, reabilitarea şi reorganizarea zonei de agrement Ciric, astfel încât să devină o zonă atractivă din punct de vedere turistic, cu terenuri şi activităţi sportive diverse. Au fost realizate lucrările de infrastructură şi de epurare a lacului, fiind vizate inclusiv amenajarea unor zone pentru paintball sau minigolf şi alte activităţi pentru petrecerea timpului liber.

Proiectul ”Axa de dezvoltare Nord Sud Pasaj Octav Bancilă” a avut ca scop realizarea unui pasaj suprateran de transport peste calea ferată în vederea creşterii accesibilităţii rezidenţilor din cartierele Dacia şi Alexandru în zonele funcţionale din Iaşi. Proiectul” Dezvoltarea axei de transport Est-Vest în municipiul Iași” a urmărit refacerea reţelei stradale pe aprox. 6,5 km, refacerea şi modernizarea trotuarelor precum şi construirea pasajului subteran Mihai Eminescu, răspunzând astfel necesităţii de decongestionare a traficului rutier.

(Material realizat cu sprijinul Asociaţiei EuroDEMOS)

 

Comments

comments

Categoria: Societatea civila

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*