Rubrica EuroDEMOS: Proiecte în implementare la Iași prin politica de coeziune

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/03/2019

Pentru a vă aduce la cunoștință ce proiecte sunt în prezent în implementare în Iași cu  fonduri specifice politicii de coeziune vă reamintim că această politică este principala politică de investiții a Uniunii Europene.

Unul dintre proiectele aflate în prezent în implementare în municipiul Iași  vizează reabilitarea, restaurarea, refuncționalizarea și consolidarea Palatului Braunstein. Clădirea își va schimba funcțiunea sa mixtă din comerț și locuințe sociale în funcțiune culturală – mediatică și spații expoziționale.

Centrul Internațional de Artă Contemporană (Baia Turcească) este un proiect ce presupune reabilitarea, restaurarea, refuncționalizarea și consolidarea fostei Băi Comunale – Baia Turcească. Clădirea va avea o nouă funcțiune – culturală – propunându-se a se realiza un centru internațional de artă contemporană. Necesitatea amenajării acestui tip de spațiu devine evidentă în contextul unui oraș cultural, efervescent, al secolului XXI.

Proiectul Consolidare şi reabilitare Muzeu de istorie naturală – Corp A, are ca obiective specfice restaurarea imobilului prin consolidarea clădirii în concordanţă cu principiile de intervenţie asupra monumentelor istorice şi refacerea finisajelor interioare şi exterioare cu materiale specifice monumentelor istorice și promovarea Muzeului de Istorie Naturală.

Vrei să afli cum te poate ajuta politica de coeziune? Accesează site-ul Comisiei Europene sau adresa www.cohesionpolicy.com

 

(Material realizat cu sprijinul Asociaţiei EuroDEMOS)

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*