RomânIA Autentică renaşte la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/06/2018

RomânIA Autentică va fi sărbătorită din nou la Iaşi, în perioada 23 – 24 iunie, când Capitala Moldovei se va îmbrăca în tradiţionala ie românească, legendarul obiect de port popular care a devenit emblematic pentru ţara noastră.

Festivalul RomânIA Autentică a atras anul trecut peste 10.000 de ieşeni care au purtat cămaşa simbol a României. În acest An Centenar, manifestarea are un caracter aparte, pe măsura aniversării unui veac de la făurirea României.

Astfel, pe 24 iunie va fi organizat un spectacol folcloric cu titlul „La frați nu se pun hotare. RomânIA Autentică”, susținut de Ion Paladi și Orchestra  ”Lăutarii” dirijată de maestrul Nicolae Botgros. Vor evolua interpreții din Republica Moldova: Ion Paladi, Ioana Căpraru, Nicolae Cibotaru, Anișoara Dabija, Tatiana Jacot, Lilia Roșca, precum și interpreți din România: Margareta Clipa, Ionuț Fulea, Mioara Velicu, acompaniați de Orchestra „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Spectacolul va avea o distribuție  scenică profesională și de performanță, cu sunet de înaltă calitate, lumini artistice și ecrane LED, captând atenția și asigurând  vizibilitatea evenimentului. Concertul „La frați nu se pun hotare” face parte din cadrul Turneului Centenar Internațional şi are ca scop cultivarea și promovarea relațiilor tradiționale de prietenie dintre Basarabia și România.  Pentru a marca cei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România,  turneul a început  la Chișinău și București, şi va continua în Cernăuți, Londra, Paris, Madrid.

« Anul acesta marcăm Marea Unire a tuturor românilor, care va fi sărbătorită într-un mod deosebit: autentic, prin folclor și  muzică populară, prin port și tradiție milenară. Aprofundarea marilor valori muzicale românești ar permite celebrarea Centenarului Marei Uniri prin muzică, precum și familiarizarea cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat primarul Mihai Chirica. Cu ocazia Festivalului RomânIA Autentică, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt se va desfăşura, în perioada 21 – 24 iunie, şi un târg al meşterilor populari.

 

 

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*