Reprezentanții Camerei de Comerț Româno-Germane din România, în vizită la Primăria Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/11/2017

Joi, 16 noiembrie, reprezentanții conducerii Primăriei Municipiului Iași s-au întâlnit, la Palatul Roznovanu, cu reprezentanții Camerei de Comerț Româno-Germane din România (AHK România). Primarul Mihai Chirica și viceprimarul Radu Botez au discutat cu Sebastian Metz, director general al AHK România, Juan G. Gruben, membru în Consiliul de Administrație al AHK și senior reprezentative al Commerzbank, Swantje Kortemeyer, șef al Secției Economice și Comerciale a Ambasadei Republicii Federale Germaniei la București, și alți reprezentanți ai AHK.

Discuția s-a axat pe problemele pe care le creează atât administrației publice locale din România, cât și investitorilor străini noul pachet legislativ fiscal adoptat recent de Guvern. Pe de altă parte, reprezentanții AHK România s-au arătat interesați de eventualele propuneri ale municipalității ieșene pentru evenimentul „Cities of Tomorrow” care va avea loc in februarie 2018 și pentru târgul Expo Real Munchen 2018. Primarul Iașului a insistat asupra importanței prezenței investitorilor străini la Iași și a reiterat totala deschidere a Primăriei Municipiului Iași față de aceștia, invocând în acest context modelul firmei Continental, o companie în contiună extindere și un model de succes la Iași. În context, viceprimarul Radu Botez a menționat că, în prezent, în Iași sunt active aproximativ 50 de companii germane dintr-un total de 86 înregistrate, în diverse domenii de activitate, in special IT.

Reprezentanta Ambasadei Republicii Federale Germania la București a transmis primarului Mihai Chirica un mesaj de apreciere din partea Ambasadorului, Excelența Sa Cord Meier-Klodt, și promisiunea acestuia că va reveni cât mai curând la Iași.

În încheiere, primarul Mihai Chirica a invitat AHK România să organizeze evenimente de promovare și cooperare la sediul municipalității ieșene, după modelul implementat cu succes deja de Camerele de Comerț Româno-Franceză și Româno-Olandeză.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*