Reparaţii la asociaţii, procedură în 5 paşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/06/2015

În această perioadă, echipele Termo-Service, cea mai mare firmă de administrare imobile, lucrează pe mai multe fronturi astfel încât confortul locatarilor să fie îmbunătăţit. Astfel, muncitorii Termo-Service efectuează lucrări atât la asociaţiile aflate în administrare, cât şi către terţi, persoane fizice sau juridice. Procedura pe care asociaţiile de proprietari trebuie să o aibă în vedere este destul de simplă dacă locatarii vor să realizeze o lucrare pentru spaţiul comun.

scara de bloc_dupa_1 scara de bloc_inainte_4Mod de lucru
Pasul 1 – Un reprezentant al asociaţiei face o solicitare scrisă către Termo-Service în vederea efectuării unui deviz estimativ privind costurile lucrării. Ulterior, un angajat al societăţii se deplasează la scara respectivă şi întocmeşte măsurătorile specifice ce stau la baza devizului.
Pasul 2 – Devizul se înaintează în scris şi se discută detaliile tehnice împreună cu solicitantul.
Pasul 3 – Devizul este prezentat locatarilor care fac parte din asociaţie în cadrul unei şedinţe de Adunare Generală. În cazul în care sunt necesare lămuriri de specialitate sau clarificări tehnice, la şedinţă poate participa şi un reprezentant Termo-Service. Adunarea Generală poate decide prin majoritate simplă de voturi dacă este de acord cu valoarea devizului şi implicit realizarea lucrării sau poate fi obţinut acordul majorităţii printr-un tabel de semnături.
Pasul 4 – Având acordul locatarilor se încheie un contract de prestări servicii în care sunt menţionate valoarea totală, data realizării lucrării, garanţia şi modalităţile de plată. În funcţie de anvergura lucrării se poate achita un avans de maxim 30% din valoarea totală, iar diferenţa poate fi achitată în rate evidenţiate pe lista de plată lunară.
Pasul 5 – La data stipulată în contract se realizează lucrarea, iar la final, în prezenţa reprezentanţilor beneficiarului, se face recepţia.

Cele mai frecvente lucrări realizate de Termo-Service:

  • Hidroizolaţii terase necirculabile;
  • Zugrăveli-curăţenie casă scării;
  • Reparaţii trepte;
  • Confecţii metalice-uşi, balustrade, panouri afişaj;
  • Instalaţii menajere şi igienizare subsol;
  • Separare măsuri apă rece;
  • Întreţinere spaţii verzi – tuns gard viu, gazon;
  • Instalaţii de iluminare cu senzori de prezenţă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*