Renumitul musical “Sunetul muzicii”, pe scena Operei din Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/05/2015

Sunetul muziciiOpera Națională Română Iași anunță luni, 1 iunie 2015, musicalul „Sunetul muzicii” de Richard Rodgers, de la ora 18.30.

Dirijor: Mircea Holiartoc (Teatrul Muzical Nae Leonard Galaţi)
Regia: Mihaela Bogdan (Opera Națională Română Cluj-Napoca)
Scenografia: Valentin Codoiu (Opera Națională Română Cluj-Napoca)
Coregrafia: Edi Stancu și Andra Gheorghe (București)
Asistenți regie: Anca Șerbănuță, Victor Zaharia
Asistent scenografie: Rodica Maria Eșanu
Asistent coregrafie: Sergiu Cotorobai

Interpretează soliștii, orchestra, corul și baletul ONRI. Cu participarea corului de copii “Juniorii Operei”, dirijor Raluca Zaharia.

„Un reper clasic al genului, musical-ul Sunetul Muzicii aduce la rampă nu doar o lume plină de energie și ritm, ci și o adevărată lecție de viață pentru toate vârstele – o lecție despre credință, inocență și loialitate. Dar până chiar și acest univers paradisiac devine victimă a corupției, a situațiilor politice și a setei de putere.
Însă forța reală stă în valoarea caracterelor integre și nu în ultimul rând în magia muzicii. Mă bucură nespus de mult să lucrez cu o echipă atât de dedicată și alături de care am bucuria de a descoperi încă o dată altfel, deznodământul unei povești atât de cunoscute”, a declarat Mihaela Bogdan, regizor.

Musicalul Sunetul muzicii se joacă la Opera Națională Română Iași în limba română, traducerea cântecelor fiind adaptată de Adrian Ionescu (solist ONRI). Producția Broadway din 1959, cu Mary Martin si Theodore Bikel în rolurile principale, s-a bucurat de un succes neașteptat.
Musicalul Sunetul Muzicii s-a jucat de atunci peste tot în lume, iar în 1965 a fost transpus și pe peliculă, de regizorul Robert Wise. Filmul, în care au jucat Julie Andrews și Christopher Plummer, a câștigat cinci premii Oscar precum și două Globuri de Aur.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Operei, telefon 0332.888.448, e- mail bilete@operaiasi.ro. Prețurile variază între 10 și 60 lei, în funcție de locul din sală. La acest spectacol este interzis accesul copiilor sub 7 ani.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*