Reducerea cu 5% a impozitelor, disponibilă încă o lună

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/02/2014

Operaţiunile de încasare a taxelor şi impozitelor locale se află în plină desfăşurare, după aproximativ două luni de la începutul procedurii pentru acest an. Trimestrui I este, ca şi în ceilalţi ani, cel mai aglomerat, o mare parte din ieşeni preferând să plătească dările acum. Ca o informaţie utilă, cei care îşi achită integral impozitul până pe 31 martie, beneficiază de o bonificaţie de 5 % din valoarea totală.

Proceduri
Principalele impozite şi taxe cum sunt cele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport etc. se plăteasc anual, în două rate egale, până la data de 31 martie şi 30 septembrie 2014, inclusiv. Plata cu întârziere atrage după sine majorări de întârziere de 2% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună începând cu ziua imediat următoare scadenţei termenului de plată şi până la data stingerii sumei datorate.

Impozitul anual pe fiecare tip de obligaţie, de până la 50 lei inclusiv se plăteşte până la 31 martie 2014. Pentru plata cu anticipaţie a impozitului anual pe clădiri şi terenuri până la 31 martie 2014, se acordă o bonificaţie de 5%, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice.

defpl 01

Variante de plată
Impozitele şi taxele locale pot fi plătite numerar sau prin card bancar la ghişeele deschise de DEFPL în mai multe zone din oraş. Casieriile Direcţiei Economice şi de Finanţe Publice Locale (DEFPL) lucrează zilnic între orele 8.30 – 16.30, cu excepţia zilei de joi când este program prelungit 8.30 – 18.30. Contribuabilii îşi pot plăti impozitele în cele 9 locaţii unde funcţionează casierii: la sediul din bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 11 – 15, la camera 3 (corpul B, et.1), la camera 15 (corpul B, parter) din imobilul situat în curtea interioară a Primăriei Iaşi, cât şi la centrele de încasare din Tătăraşi, str. Vasile Lupu nr. 82; Nicolina, str. Petre Ţuţea nr. 2; Păcurari, şos. Păcurari nr. 34; Alexandru cel Bun, str. Tabacului nr. 1; Frumoasa, bdul Poitiers nr. 22; Serviciul de înmatriculări, b-dul Primăverii nr. 36 şi sediul DAPPP din str. Smârdan nr. 5.

De asemenea, este disponibilă şi plata electronică a impozitelor. Ieşenii care preferă această variantă trebuie mai întâi să solicite o parolă de la Serviciul Informatizare din cadrul Primăriei Iaşi, cam. 30, unde contribuabilul va fi informat asupra întregii proceduri. După înscriere, plata se poate face direct prin transfer bancar.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*