Recunoștință arătată cuplurilor din Iași care au împlinit 50 ani de căsătorie, de „Ziua Familiei”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/05/2018

Joi, 10 mai, Ziua Internațională a Familiei a fost sărbătorită la Iași prin organizarea unor manifestări în Parcul Expoziției. Primăria Municipiului Iași prin Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași a invitat la eveniment 346 de familii care au aniversat 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în perioada 15 mai 2017 – 6 mai 2018. În cadrul festivităţii, primarul Iașului, Mihai Chirica a premiat 52 de familii cu câte 500 de lei.

„Există pe această lume un loc minunat în care găsești întotdeauna o doză de iubire, care te încarcă de energie și te face să uiți, măcar pentru o clipă, problemele zilnice. Acest loc se numește familie! Într-o  lume tot mai rapidă, care ne consumă timpul și viața cu o viteză amețitoare, și în care suntem obligați să jucăm zi de zi tot felul de roluri, nu toate plăcute, familia rămâne oaza de liniște sufletească în care redevenim noi înșine. Doar acasă, în familie, alături de cei dragi, ne regăsim pe noi înșine. Mă uit la dumneavoastră și admir puterea și înțelepciunea cu care ați depășit obstacolele vieții. Sunteți un model pentru noi toți și poate că nu ar fi rău să ne dezvăluiți secretul care v-a adus aici. Învățați-ne și pe noi să fim mai buni unii cu alții!  O comunitate se dezvoltă cu adevărat atunci când cei mai experimentați dintre noi își transmit cunoștințele și experiențele generațiilor următoare. De aceea, mi se pare o tragedie că, în ultimii 28 de ani, incompetența clasei politice a făcut ca milioane de români, în special tineri, să-și părăsească țara, rupându-se astfel legătura firească între generații. Pentru mine, Iașul este o mare familie, în care dumneavoastră sunteți seniorii care meritați tot respectul nostru!” a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica.

Programul manifestării a fost deschis cu un recital susținut de artistul Aurel Niamțu.  În completare, tineri care fac parte din Clubul de Teatru al Ateneul Iași au susținut scenete de teatru și au recitat poezii scrise de Mihai Eminescu, elevii fiind coordonați de prof. Doina Iarcuczewicz. După festivitatea de premiere a celor 52 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, a fost organizată tombola cu trei premii constând în câte o pereche de verighete din aur oferite de partenerul Coriolan Aur Smarald Iaşi. Bilețelele cu numele câștigătorilor au fost extrase de copiii aflați în public. Manifestările dedicate „Zilei Familiei” au fost încheiate de recitalul artistului Paul Surugiu (Fuego).

 

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*