Rectificare bugetară: 20 milioane de lei în plus

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/11/2012

Consiliul Local a validat, în şedinţa extraordinară din 21 noiembrie, o nouă rectificare a bugetului local. Modificarea fondurilor publice a fost impusă de alocările financiare de la Guvern şi de la Consiliul Judeţean. Suplimentările bugetului vor merge către acoperirea costurilor serviciilor publice din municipiu.

Destinaţiile banilor

Fondurile au fost îndreptate către acoperirea costurilor combustibilului pentru încălzirea de iarna trecută, către Citadin pentru plata datoriilor, pentru subvenţiile la transportul public şi pentru lucrările la spaţii verzi. De asemenea au fost alocate resurse financiare pentru funcţionarea comandamentului de iarnă. „Rectificarea bugetară aprobată astăzi (21 noiembrie – n.r.), distribuie fonduri financiare către serviciile publice din municipiu. Cele mai mari sume sunt destinate acoperirii arieratelor înregistrate la plata combustibilului pentru încălzire şi pentru lucrările Citadin. Au primit sume şi capitole care vizează salubritatea oraşului, decontarea lucrărilor la spaţii verzi, sau subvenţiile pentru transportul public”, a declarat primarul Gheorghe Nichita la finalul şedinţei CL.

Pentru combustibil

În urma modificării bugetului local, veniturile au fost suplimentate cu 20 milioane lei, fondurile provenind în principal din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Cele mai importante resurse financiare, 12, 4 milioane au fost distribuite către plata combustibilului folosit pentru încălzire pe parcursul iernii trecute. Citadin a primit în cadrul rectificării aproximativ 2 milioane lei pentru achitarea datoriilor, dar şi pentru decontarea lucrărilor efectuate la reparaţii străzi. De asemenea, fonduri suplimentare de 1,6 milioane au fost îndreptate către Servicii Publice SA pentru întreţinerea spaţiilor verzi şi pentru lucrările din sezonul rece.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*