Record de căsătorii: 331 în luna mai

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/06/2015

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor a înregistrat în luna mai un record la capitolul căsătorii. Astfel, luna trecută, la Serviciul de Stare Civilă au fost înregistrate 807 naşteri şi 331 căsătorii. “Ţinând cont de faptul că s-a intrat în Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, intervalul 20 – 30 iunie este liber pentru programările online. Pe luna viitoare sunt ocupate cu programări zilele de joi şi vineri, dar mai pot fi programate căsătorii în weekend. Anticipăm o creştere a oficierii căsătoriilor în perioada în care îşi încep vacanţele românii din străinătate”, a afirmat Renata Marin, şefa Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor.

Rezervare onlinestarea civila interior
Cei care vor să îşi rezerve o dată şi o oră pentru oficializarea căsătoriei, o pot face pe site-ul DLEP la categoria “Programare căsătorii”: http://www.dlep-iasi.ro/programare-casatorie.html.
Termenul legal pentru depunerea actelor în vederea încheierii căsătoriei este de 10 zile calendaristice, termen în care se cuprind atât ziua când a fost făcută declaraţia de căsătorie cât şi ziua în care se oficiază căsătoria. Rezervarea se face cu cel puţin 12 zile înainte de data oficierii căsătoriei.

5.776 cărţi de identitate
În ceea ce priveşte Serviciul Evidenţa Persoanelor, au fost eliberate 5.776 cărţi de identitate, 348 vize pentru flotanţi şi 222 cărţi de identitate provizorii. Şi pentru eliberarea buletinelor, ieşenii se pot programa online, aceştia având posibilitatea de a selecta ziua şi ora la care vor depune cererea pentru eliberarea actului de identitate.

Procedura:
1. Selectaţi Biroul la care să depuneţi cererea (biroul 1 şi 2 pentru minori şi cetăţeni care au domiciliul în România, biroul 3 pentru cetăţeni care nu au avut niciodată domiciliul în România);
2. Selectaţi data şi intervalul orar pentru a depune cererea;
3. Completaţi rubricile formularului – rubricile sunt obligatorii;
4. Bifaţi pentru luarea la cunoştinţă şi respectarea prevederilor Regulamentului de Programare;
5. Finalizare rezervare. Veţi primi un număr de ordine.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*