Rechizite pentru copiii din familii defavorizate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/09/2010

Pe 10 septembrie, la Ateneul Tătăraşi, Primăria Municipiului Iaşi prin Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi organizează acţiunea cultural-caritabilă pentru familiile defavorizate O şansă prin educaţie pentru fiecare copil”, cu ocazia începerii noului an şcolar – 2010 – 2011.

La eveniment vor participa circa 350 de beneficiari ai serviciilor sociale oferite de Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi care vor primi ghiozdane şi rechizite şcolare. De asemenea, un număr de 22 de copii (10 copii din cadrul Fundaţiei „Hecuba” şi 12 copii de la Adăpostul de noapte „Mangeron”) vor mai primi pe lângă ghiozdan şi rechizite şcolare, uniforme şcolare şi încălţăminte.

Acţiunea va fi deschisă de Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi şi va continua cu un mic spectacol de divertisment susţinut de copiii de la Palatului Copiilor, după care se va încheia cu distribuirea rechizitelor şcolare către beneficiari.

Sprijinul este acordat copiilor din familii monitorizate care au domiciliul în Municipiul Iaşi şi sunt aflate în situaţii de risc prevăzute în Anexa nr. 1 a H.C.L. nr. 434/04 noiembrie 2008, care modifică şi completează H.C.L. nr. 155/25 aprilie 2007 privind reglementarea acordării ajutoarelor de urgenţă pentru copii monitorizaţi prin serviciile de specialitate ale Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi.

Proiectul este realizat în colaborare cu Fundaţia Serviciilor Sociale „Betany”, Fundaţia „Hecuba”, Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă”, Centrul pentru copii „Marina”, Organizaţia „Salvaţi copii”. De asemenea, au mai fost invitate să participe Fundaţia „Iosif”, Fundaţia Naţională de Cruce Roşie – Filiala Iaşi, Asociaţia Creştină „Armata Salvării” din România, Fundaţia „Alături de voi”, Biroul de Asistenţă Socială „Diaconia”, Asociaţia „Alternative Sociale” şi Fundaţia „Star of Hope”, parteneri tradiţionali ai Primăriei Municipiului Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*