RATP Iaşi introduce în circulaţie tramvaie mai încăpătoare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/12/2010

RATP Iaşi a anunţat că de marţi, 7 decembrie, vor fi scoase în probe primele 5 tramvaie din setul de 10 aduse în acest an la Iaşi, în urma parteneriatului regiei ieşene cu unitatea de transport public în comun din Berna, Elveţia.

Reprezentanţii RATP au afirmat că cel mai probabil, noile tramvaie vor fi scoase în probe în afara orelor de vârf, pentru a nu perturba traficul, iar echipele de intervenţie vor asista cele 5 tramvaie pentru a evita eventualele blocaje.

“Vagoanele arată foarte bine, urmează să vedem cum se comportă la stradă. Dacă nu vor fi probleme, până la sfârşitul acestei săptămâni le vom introduce în circulaţie, ele urmând a deservi traseele cu grad mare de încărcare, cum ar fi 1 şi 13”, a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP.

Fabricate în 1973 şi modernizate după 1990, vagoanele elveţiene sunt cele mai încăpătoare din actualul parc de tramvaie al RATP, putând transporta 221 de călători (54 locuri pe scaune şi 167 în picioare).

Reamintim că începând cu anul 2003, beneficiind de programul „Donaţie de tramvaie“, derulat de către Guvernul Confederaţiei Elveţiene prin Secretariatul de Stat pentru Relaţii Economice (SECO), în parteneriat cu municipalitatea ieşeană, parcul de tramvaie al RATP a fost suplimentat cu o serie de vagoane provenite de la unitatea de transport din Berna (Bernmobil). Patru tramvaie de tip B8/8 circulă deja pe traseele din oraş, alte 5 urmează a intra în funcţiune după terminarea probelor, iar restul de cinci tramvaie donate de elveţieni vor fi scoase la stradă anul viitor.

Comments

comments6 Comentarii

 1. Florin

  Urate tramvaie noi importam ce arunca strainii la gunoi….Rusine Primarului!!!!!!

 2. Curierul de Iasi

  Cu totii ne dorim tramvaie ultramoderne, dar la dimensiunile actualului buget din pacate asta este ceea ce ne permitem. Taierile de salarii si scaderea cotelor alocate din impozitele pe venitul global s-au repercutat direct in visteria municipalitatii.
  Situatia din nefericire este similara la nivel national.

 3. claudiu petru

  aveti in isai niste tramvaie de tot [ comentariu moderat ] si niste compostoare de 2 bani….ma [ comentariu moderat ] pe ele…

 4. Curierul de Iasi

  Faptul ca nu avem tramvaie noi este justificabil prin faptul ca nu exista un buget asa cum ne-am dori.

  Din pacate, din cauza unor persoane care probabil au un comportament pe masura limbajului pe care si dvs il folositi, mijloacele de transport in comun sunt vandalizate oricum, indiferent cat de noi ar fi si indiferent de eforturile de a le tine curate ale RATP.

  Civilizatia nu este o notiune intr-un singur sens, domnule student Claudiu Petru.

 5. Aveti camere de supraveghere in tramvaie. De ce nu transmit live catre politie, si la urmatoarea statie vine politistul, il salta pe nesimtit, si ii face dosar penal pentru distrugere, il tine o noapte la racoare, plus o amenda penala la prima abatere, apoi ceva zile ” In COPOU, la tratament “.

Trackbacks / Pings
*