Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 8 decembrie 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/12/2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă * Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490 * Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior * În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 8 decembrie 2011, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Moroşanu Gheorghe – locuieşte într-un bloc încadrat la grad II sesimic, a încheiat cu o firmă de asigurări poliţa de asigurare obligatorie, dar de la Primărie i s-a spus că pentru apartamentele din blocul nu trebuie făcută asigurarea obligatorie. Este nemulţumit de faptul că  firma de asigurărinu l-a înştiiinţat cu privire la acest aspect.

Răspuns: În baza de date de la Direcţiei economice şi Finanţe Publice Locale, există operată o poliţă de asigurare pe numele domnului Moroşanu cu data expirare 15/12/2011.

În conformitate cu art. 3 din Legea nr. 260/2008, republicată, privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren, locuinţele situate în clădirile expertizate tehnic în condiţiile legii de către experţi tehnici atestaţi şi  încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I  de risc seismic nu se asigură pentru niciunul dintre riscurile prevăzute de prezenta lege, până la data recepţiei la terminarea lucrărilor de consolidare a clădirilor.

În această situaţie, având în vedere faptul că apartamentul aflat în proprietatea dumnealui este încadrat la grad II seismic, domnul Moroşanu are obligaţia de a prelungi poliţa de asigurare.

Onofraş Petru – a solicitat lămuriri cu privire la posibilitatea de a fi scutit de la plata impozitului pe clădiri în condiţiile în care dumnealui şi-a izolat apartamentul situat în bl. 635 din str. Frumoasa, nr. 20.

Răspuns: În urma verificărilor efectuate de către reprezentanţii Serviciului Asociaţii Proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi s-a constatat faptul că proprietarii blocului 636 au efectuat, în regie proprie lucrări parţiale de reabilitare termică a imobilului, existând astfel numai trei faţade ale condominiului complet izolate termic. Conform prevederilor legale, pentru  a putea fi scutit de la plata impozitului pe clădiri, reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe trebuie executată pe întreg condominiul pentru a putea fi obţinută autorizaţia pentru construire de la autoritatea publică locală.

Eugen Ungureanu – L-aş întreba pe domnul Primar dacă are cunoştinţă de lucrarea majoră de reparaţie a furnizorului de apă potabilă şi dacă se va interesa ca starea infrastructurii rutiere pe Canta să fie readusă la cea existentă înainte de intervenţia la conducta de apă.

Răspuns: Solicitarea a fost comunicată conducerii ApaVital,instituţie competentă în soluţionarea acestei probleme. Confrom reprezentanţilor societăţii, în data de 09.12.2011, s-a făcut notă de comandă pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*