Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 26 ianuarie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/02/2012

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă * Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490 * Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior * În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 26 ianuarie 2012, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Dna. Chiriac Petronela – locuieşte în str. Canta 60 B nu reuşeste să obţină subvenţia pentru căldură –

Cand are şanse să obţină o locuinţă socială, se află la poziţia?

Răspuns: Pe lista de plată a lunii noiembrie 2011, la care petenta a făcut referire în sesizarea sa, nu sunt înregistrate cheltuieli cu agentul termic pentru încălzire, prin urmare nu au fost luate în calcul contravalorile cupoanelor de încălzire.

Familia Chiriac se află pe poziţia a treia în lista pentru locuinţe sociale pentru anul 2012.

Dna. Carmen Gabriela Tărtăcuţă –Nu înţelege de ce preţul la salubritate, al apei calde şi reci variază de la un bloc la altul

Răspuns: Preţul de referinţă al SC SALUBRIS SA este de 6,25 lei/persoană, tarif stabilit din luna iulie 2011.Preţul de referinţă pentru apa rece (practicat de SC APAVITAL) este 6,09 lei (1 mc apă rece inclusiv canalizarea)

Redăm mai mai jos formula de calcul pentru 1 mc de apă caldă menajeră:

1 mc ACM = (1 mc apă rece X preţ lei/mc apă rece) + (1 mc apă rece X lei/gcal X DT/1000)

Exemplificare :

1 mc apă rece = 6,09 lei

1 Gigacalorie = 265 lei

DT = 37 (diferenţa de temperatură – din factura furnizorului precizată la apă caldă)

1 mc ACM = (1 mc X 6,09 lei) + (1 X 265 lei X 37/1000) = 15,90 lei/mc apă caldă menajeră. Preţul apei calde diferă de la un bloc la altul funcţie de coeficientul DT

Dl. Daniel Brandură -întreabă când se mută Bazarul.

Răspuns: Bazarul va fi mutat în primăvara acestui an în CUG, pe terenul fostului hipodrom. În acest moment trebuie finalizată montarea halelor precum şi racordarea la utilităţi.

Dl. Felix Diaconu– solicită informaţii cu privire la Programul municipal Locuinţe pentru tineri 2008. Când se face racordarea la utilităţi.

În prezent, proiectul pentru acest obiectiv este în curs de realizare de către firma S.C. Promrax S.R.L. Iaşi. Finalizarea proiectului este prevăzută pentru anul 2012, data exactă fiind în funcţie de obţinerea diferitelor avize şi autorizaţii. ctualmente se realizează etapele de proiectare ulterioare aprobării P.U.Z.-ului, inclusiv obţinerea avizelor aferente. Suma prevazuta in Bugetul Local este doar pentru plata integrala a proiectelor (mai exista inca 3 amplasamente, in afara celui de interes pentru Dvs.) şi a tuturor taxelor aferente. Dupa ce proiectul tehnic va fi finalizat, un extras din acesta va fi depus pentru obtinerea autorizatiei de construire, iar Consiliul Local va aproba documentaţia şi principalii indicatori tehnico-economici. In concluzie, proiectul, autorizatia de construire si aprobarea indicatorilor in Consiliul Local vor fi realizate cu siguranta in acest an (pana in trimestrul al III-lea), iar lucrarile efective vor putea incepe din toamnă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*