Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 24 noiembrie 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/12/2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă * Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490 * Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior * În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 24 noiembrie 2011, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Grăjdeanu Constantin –  în Alexandru cel Bun, pe trotuarul dintre Minerva şi Piaţa Alexandru s-au montat borduri, dar a rămas un spaţiu neasfaltat între borduri şi trotuar;  solicită remedierea acestei situaţii.

Răspuns: În cursul acestei săptămâni echipele Citadin au intervenit şi au asfaltat zona indicată.

Cojocariu Eugen –  sesizează un capac de canal lipsă pe str. Buridava, nr. 20, bl. C7.

Răspuns: Gura de canal a fost acoperită de către echipele Citadin în data de 28.11.2011.

Rusu Gabriela –  solicită informaţii despre cheltuielile pe care trebuie să le achite către asociaţia de proprietari, în cazul în care nu locuieşte permanent în apartamentul pe care îl deţine.

Răspuns: Având în vedere prevederile legale, pentru perioada cât nu locuiesc în apartament, membrii asociaţiei au dreptul să solicite, în baza unei cereri către preşedintele asociaţiei de proprietari, scutirea de la plata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei privind consumurile repartizate după numărul de persoane şi anume: gazele naturale, energia electrică (spaţii comune şi funcţionare ascensor); ridicarea reziduurilor şi a gunoaielor menajere. Astfel, apartamentele nelocuite trebuie să fie exceptate doar de la plata cheltuielilor ce se repartizează pe număr de persoane. Această scutire se efectuează pentru perioada şi pentru persoana sau persoanele prevăzute în cerere dar nu şi pentru cheltuielile repartizate pe cotă parte indiviză din proprietatea comună, respectiv cheltuielile rezultate din întreţinerea, repararea şi exploatarea imobilelor, cheltuieli  de curăţenie, salarii, indemnizaţii, cheltuieli cu întreţinerea lunară a ascensoarelor cât şi eventualele cheltuieli comune cu încălzirea.

Irimescu Ionela – solicită locuinţă socială.

Răspuns: D-na Irimescu Ionela Mariana se afla în evidenţele DAPPP cu                  dosarul nr.2065/28.01.2004, înregistrat în vederea obţinerii unei locuinţe in baza Legii 114/1996. Figureaza la poziţia 53 cu 485 de puncte în lista de prioritate care stabileşte ordinea în repartizarea locuinţelor sociale, în anul 2011. Locuinţele sociale se vor repartiza în funcţie de ordinea de prioritate din listă şi în limita spaţiilor locative disponibile în cursul anului.

Conform L114/1996 şi a Normelor metodologice de punere în aplicare a acesteia, la sfârşitul fiecărui an se aprobă lista de prioritate care stabileşte ordinea în acordarea locuinţelor sociale pentru anul următor. Dosarul de locuinta a solicitantei va fi reevaluat în baza actelor prezentate în completare până la sfârşitul lunii septembrie a acestui an. Evaluarea se va face după criterii care au în vedere starea civilă, numărul de copii, starea de sănătate, situaţia profesională, vechimea cererii precum şi alte situaţii speciale prevăzute expres de lege.

Repartizarea locuinţelor in anul 2012 se va efectua în ordinea stabilită în lista de prioritate şi în limita spaţiilor locative disponibile in cursul anului.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*