Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 24 noiembrie 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/12/2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă * Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490 * Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior * În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 24 noiembrie 2011, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Lupuşoru Constantin – maşini parcate pe trotuare pe str. Bularga nr. 20,  zona bl. A2.

Răspuns: Poliţiştii locali s-au deplasat la adresa menţionată unde au constatat că pe toată lungimea străzii sunt parcate maşini neregulamentar. În cursul săptămânii 28.11.2011 – 04.11.2011 s-a acţionat în vederea blocării autoturismelor şi sancţionării contravenţionale a persoanelor care au încălcat prevederile legale.  Agenţii de poliţie locală vor acţiona pe str. Bularga până la eliminarea fenomenului creat.

Plămadă Maria – solicită amenajarea staţiei de tramvai de la intersecţia str. Aurel Vlaicu cu str. Aviaţiei

Răspuns: Staţia de tramvai indicată s-a amenajat la nivel de piatră spartă (împănări cu nisip şi material de freză) în cursul zilei de 06.12.2011. În momentul în care condiţiile meteorologice vor permite se va turna şi asfalt.

Intervenţia Citadin pe strada Aurel Vlaicu în urma sesizării făcute în timpul emisiunii Audienţe în direct de către doamna Maria Plămadă.

Hîrţanu Sorina – doreşte informaţii privind posibilitatea de recuperare a unor sume de bani cheltuite pentru executarea unei lucrări de izolaţie termică a blocului.

Răspuns: Proprietarii bl. în care locuieşte doamna Hârţanu au efectuat, în regie proprie, lucrări de reabilitare termică  asupra faţadei  imobilului, respectându-se culoare iniţială a clădirii.  Însă reabilitarea termică  trebuie făcută pe întreg condominiul ca să poată fi obţinută autorizaţia pentru construire.

Potrivit prevederilor legale, proprietarii de apartamente  care şi-au reabilitat termic locuinţele  nu beneficiază de scutire de la plata impozitului sau o reducere a acestuia, dacă nu au certificatul de audit energetic al imobilului şi autorizaţia de construire.

Grăjdeanu Constantin – în Alexandru, între Minerva şi Piaţa Alexandru, pe partea stângă s-au montat borduri, dar între borduri şi trotuar nu s-au acoperit găurile.

Răspuns: Citadin a remediat această situaţie în zilele de 28 şi 29.11.2011.

Echipele Citadin au intervenit cu lucrări de asfaltare în zona Alexandru cul Bun în urma sesizării domnului Constantin Grăjdeanu.

Voicu Catalina – La intersecţia din faţa Granitului (dinspre str. Bucium spre Bdul Socola ) este o porţiune de stradă, care tinde să devină o mare groapă. Vroiam să îi aduc la cunoştinţă acest fapt domnului Primar, în speranţa ca va lua atitudine.

Răspuns: Situaţia sesizată este cauzată de o intervenţie ApaVital în urma unei avarii la conductele aflate în administrarea societăţi. Am luat legătura cu reprezentanţii ApaVital şi le-am solicitat o rezolvare a acestei situaţii până la data de 7 decembrie. Conform reprezentanţilor ApaVital,  problema sesizată a fost remediată.

Comments

comments3 Comentarii

  1. Ady

    Da bravo domnului primar si echipei sale … cu fotografia de la staţiade tramvai de la intersecţia str. Aurel Vlaicu cu str. Aviaţiei mi-ati facut ziua mai buna … incep sa dau crezare vorbelor care spun ca primarul nostru si-a propus sa transforme Iasul in Dorohoi 2 … cu toate ca nici acolo nu e asa urat … vi se pare normal pentru un oras ca Iasul o strada ca Aurel Vlaicu sa arate in halul asta?

  2. Edy

    Mai nenea Ady , da cum arata strada Aurel Vlaicu ? E circulabila , a fost plombata in doua randuri , eu fac zilnic naveta pe drumul asta si zic ca arata OK . Intradevar asfaltul e imbatranit si sint multe interventii ale Apa Vital dar Primaria cu cei ce se ocupa de asfaltari cred ca fac eforturi sa se poata circula omeneste si chiar se circula . Lasa domnule carcoteala ca zau nu mai tine .

  3. Ady

    Edy draga … te-au pus cei de la curier sa le iei apararea sau esti si tu unul dintre ei? cum zici ca e OK .?.. la naiba trotuare nu sunt si acolo unde sunt is pline de gropi, balti si noroi, bordurile sunt de dupa al Doilea Razboi Mondial, strada e carpita si mizerabila … hai las-o incolo de treaba daca tu zici ca asta e strada demna de un oras ca Iasul, oras important dintr-o tara din UEEEE … si da oamenii carcotasi au ceva in cap si nu tac si inghit … daca [ comentariu moderat ], ma las de toate si plec si pe jos din tara asta …
*