Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 2 februarie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/02/2012

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă * Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490 * Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior * În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 2 februarie 2012, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Răspunsuri:

Dna Nicoleta Chirila – solicită mutarea unui punct  colectare al gunoiului din Alexandru cel Bun, care acum se află în faţa grădiniţei PN7. Doamna este nemultumită că se adună oameni ai străzii care fac mizerie, şi că se ocupă 3 trei locuri de parcare.

Răspuns: Angajaţii Salubris au acţionat prompt în vederea soluţionării acestei solicitări şi au desfiinţat în data de 03.02.2012 punctul gospodăresc la care se face referire, suplimentând cu 3 eurocontainere  punctul de colectare a deşeurilor situat în apropiere. Pe terenul rămas liber s-au amenajat locuri de parcare care pot fi închiriate.

Dna Olariu Elena –B-dul Dacia nr. 1 – au o bancă de ciment în faţa blocului, vor să o distrugă şi să pună gard viu

Răspuns: Doamna Olariu are dreptate, spaţiul din zona blocului unde locuieşte trebuie reamenajat şi banca dezafectată pentru că acolo se adună tot felul de tineri care perurbă liniştea şi ordinea publică. Fiind o bancă din ciment, în primăvară, când timpul va permite o echipă de la Citadin va dezafecta banca.

Dl Ilie Vieru – Ce program s-a stabilit pentru barurile ce funcţionează la parterul blocurilor?

Răspuns: În conformitate cu legislaţia în vigoare, Primăria nu aprobă orare de funcţionare. Potrivit OG 99 / 2000 fiecare comerciant îşi stabileşte programul de funcţionare cu condiţia respectării reglementărilor în vigoare privind liniştea şi ordinea publică.

Dacă sunteţi deranjat de funcţionarea unei astfel de unităţi comerciale va trebui să sesizaţi organele de poliţie întrucât între orele 22.00 – 08.00, tulburarea liniştii locatarilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, aşa cum reglementează Legea 61 / 1991.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*