Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 15 martie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/03/2012

În fiecare joi, de la ora 18.00, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Iaşi TV Life, emisiune moderată de Răzvan Moldoveanu. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0332 – 106.123. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 15 martie 2012, când în studio a fost prezent primarul Gheorghe Nichita.

Chipăruş Emilia – propune închirierea spaţiului din Piaţa Agroalimentară Independenţei către un supermarket.

Răspuns: Spaţiul face parte din Piaţa Agroalimentară Independenţei situată în incinta blocurilor D1-D2. Aceasta se află în administrarea S.C. Ecopiaţa S.A. Spaţiul are o suprafaţă utilă de 907 mp şi în prezent este liber, poate fi închiriat prin licitaţie publică, organizată de S.C. Ecopiaţa S.A.

  1. Ştefănescu Anca – solicită canalizare pentru ape pluviale pe str. Deliu din Tătăraşi.

Răspuns: Str. Deliu este inclusă în cadrul proiectului cu fonduri europene dezvoltat de către ApaVital, cu termen de finalizare iulie 2013.

Cătălin Stavarache – solicită modernizarea tronsonului  Doi Băieţi – Dancu.

Răspuns: Pe tronsonul Doi Băieţi – Dancu vom interveni cu lucrări de plombare cel târziu în luna aprilie. În lipsa fondurilor de la bugetul local nu am putut interveni cu lucrări de modernizare, dar la începutul acestui an am depus un proiect de Agenţia de Dezvoltare Nord Est  pentru a accesa fonduri europene în vederea modenizării complete. Proiectul se numeşte Reabilitare Linie tramvai Iaşi – Dancu şi este în valoare de73.246.982 lei. Principalele lucrări în cadrul proiectului vor fi reabilitarea a aproximativ 1,4 km  cale de rulare tramvai pe acest tronson, reabilitarea a 3,4 km infrastructură rutieră stradală şi a trotuarelor cu suprafaţa de 15.491 mp, în zona delimitată de intersecţia Doi Băieţi şi Podul Sfântul Ioan şi  amenajarea a  11 staţii transport public.

Maria Coşureanu – locuieşte la casă, doreşte să ştie dacă se poate înscrie în programul de reabilitare termică.

Răspuns: Prin prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 18 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe publicată în MO nr.155/12.03.2009, în programul local multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe sunt incluse doar blocurile de locuinţe organizate în asociaţii de proprietari.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*