Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 15 decembrie 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/12/2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă * Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490 * Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior * În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 15 decembrie 2011, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

  1. Livia Brăescu – reclamă clubul Skin.

Răspuns: SC Red & Green SRL nu este autorizată de Primăria Iaşi pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică în str.I.C.Brătianu; din acest motiv, Direcţia de Control din cadrul PMI a aplicat două sancţiuni contravenţionale a câte 2.500 de lei. De asemenea Poliţia Locală a sancţionat administratorul unităţii cu amendă în valoare de 1.500 lei. Lipsa acestei autorizaţii nu condiţionează funcţionarea unei societăţi, fiind suficientă autorizarea prin declaraţie pe propria raspundere prin Registrul Comertului.

Încă din luna noiembrie 2010, am sesizat Direcţia de Sănătate Publică, pentru a lua măsuri potrivit competenţelor. Au fost realizate de către această instituţie două măsuratori ale nivelului de zgomot (una în luna februarie 2011 şi alta în luna noiembrie 2011); ambele măsurători au depăşit nivelul maxim admis, motiv pentru care unitatea a fost sancţionată contravenţional, prima dată cu 6.000 de lei, a doua oară cu 10.000 de lei. La primul control s-a dispus şi măsura închiderii unităţii, însă SC Red & Green SRL, a contestat atât sancţiunea principală, cât şi pe cea complementară, contestaţie care a suspendat punerea lor în aplicare.

Un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tulburare a folosinţei locuinţei a fost instrumentat de Politia Municipiului, la plângerea doamnei Brăescu; procurorul a avizat însă o soluţie de scoatere de sub urmărirea penală, motivând că fapta prezintă un grad de pericol social redus. În prezent Poliţia lucrează la un al doilea dosar, sub aceeaşi acuzaţie de încalcare a codului penal.

Am luat din nou legatura cu serviciul de inspecţie al DSP, comunicându-ni-se că în prezent SC Red & Green SRL are dispusă măsura realizării unei izolaţii fonice eficiente, sub sancţiunea aplicării unei noi decizii de suspendare a activităţii.

  1. Aioaniţoaei Ivona Silvia – a solicitat lămuriri cu privire la faptul că nu poate construiască o locuinţă pe terenul pe care îl deţine în  str. Cazarmilor nr. 63 şi doreşte să ştie când va putea construi.

Răspuns: Amplasamentul proprietatea d-nei se află conform PUG în vigoare în UTR- P9 (păduri şi fâşii plantate de protecţie sanitară). Pentru UTR- P9, Regulamentul Local de Urbanism prevede întocmirea unei documentaţii de urbanism de tip PUZ şi studii de impact iar conform modificărilor aduse la Legea 350/2001 prin O.U.G. 7/2011 elaborarea de PUZ-uri la iniţiativa privată se poate face numai pentru funcţiunile prevazute la art. 32(c): supermarket, hypermarket, parc tehnologic, parc comercial, zoana ansambluri rezidenţiale, etc. D-na Aioniţoaei a solicitat construirea unei  locuinţe, funcţiune care nu se regaseste în articolul menţionat.

Eventualele modificări ale Regulamentului Local de Urbanism se vor putea cunoaşte după aprobarea noului PUG. D-na Aioniţoaei a fost contactată telefonic si i s-a explicat în amănunt această situaţie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*