Proiectul „Tinerii de azi, liderii de mâine” a ajuns la final

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/12/2016

Peste 1000 de elevi și 25 de cadre didactice din 5 licee ieșene au fost implicați în activități de formare și dezvoltare a competențelor profesionale și antreprenoriale, în cadrul proiectului „Tinerii de azi, liderii de mâine”. În perioada septembrie – decembrie 2016, elevii de la Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” și Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” au fost antrenați în diferite activități de informare, pregătire și dezvoltare a competențelor necesare în vederea facilitării accesului la piața muncii. În total, au fost organizate 50 de sesiuni de informare prin care elevii celor 5 licee au fost învățați cum să întocmească corect un CV și o scrisoare de intenție pentru a-și spori șansele de angajare în viitor.

Proiectul, co-finanțat de Primăria Municipiului Iași, a avut ca obiective și promovarea culturii antreprenoriale și dezvoltarea competențelor și a spiritului antreprenorial în rândul elevilor. Astfel, câte o echipă compusă din 5 elevi și un profesor coordonator de la fiecare liceu partener în proiect au participat timp de 6 zile la Școala de Business, o serie de activități de educație non-formală și ateliere de lucru, în cadrul căreia au învățat teoretic și practic cum să dezvolte o afacere, de la elaborarea unui plan de afaceri, până la implementarea propriu-zisă a acestuia, având ca model trei tipuri de afaceri: lumânări artizanale, bijuterii hand-made și felicitări 3D. Întorși în școală, elevii au împărtășit experiența cu ceilalți colegi, fiind organizate 25 de sesiuni de informare la nivelul celor licee.

Implementat de Creștin-Umanitară „Slujirea Vieții”, proiectul s-a încheiat cu o excursie și o petrecere organizate pentru elevii și profesorii coordonatori participanți la Școala de Business și în cadrul celorlalte activități desfășurate. Acesta va continua și în 2017, cu alte 5 unități de învățământ preuniversitar partenere, în care vor fi implementate activitățile de informare și pregătire a elevilor în vederea facilitării accesului la piața muncii. „Tinerii de azi, liderii de mâine” se va desfășura pe o perioadă de 3 ani, în 3 etape distincte, începând cu data de 8 august 2016. În fiecare etapă vor exista 5 parteneri – 5 instituții de învățământ preuniversitar din Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*