Proiectul „Sub semnul infinitului vertical” la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/11/2018

Asociația DAR DEVELOPMENT prezintă proiectul „Sub semnul infinitului vertical” în cadrul festivităților de inaugurare a Muzeului Militar „Ștefan cel Mare” – Filiala Iași a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, sâmbătă, 10 noiembrie 2018, la sediul muzeului din bd. Copou, nr.7.

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin programul dedicat manifestărilor, acţiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) şi a Primului Război Mondial.

Proiectul cultural „Sub semnul infinitului vertical” constă în replicarea în mai multe locuri a unui eveniment de celebrare a Centenarului României Mari, care include expunerea simultană unor cărți-obiect de mari dimensiuni și a unei prezentări multimedia. Realizarea acestei instalații vizuale a presupus cooperarea cu un grup de artiști vizuali și consultanți istorici.

Partenerii Asociației DAR DEVELOPMENT în acest proiect sunt Arhivele Naționale ale României, Muzeul Municipal Iași și Compartimentul Centenar din cadrul Primăriei Municipiului Iași, Muzeul Național al Unirii și Departamentul „Alba Iulia unește Romania 1916-1918” de pe lângă Consiliul Județean Alba, precum și Institutul Cultural Român.

Proiectul își propune să pună în lumină soldații așezați de destin laolaltă „Sub semnul infinitului vertical” pe teritoriul pe care îl numim astăzi România.

Iașul, care a jucat un rol determinant în desfășurarea Primului Război Mondial, face parte din parcursul proiectului „Sub semnul infinitului vertical” alături de București și Alba Iulia, la care se adaugă Viena și Heidelberg.

Expunerea de la Iași va fi completată cu câteva piese de artă textilă realizate de conf.univ.dr. Daniela Frumușeanu de la Universitatea Națională de Arte din București.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*