Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă, prioritar pentru municipalitatea ieșeană

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/02/2018

Municipalitatea ieşeană a parcurs etape importante în obţinerea tuturor avizelor necesare construirii Spitalului Regional de Urgenţă. Într-o conferinţă de presă susţinută joi, 8 februarie, la Palatul Roznovanu, primarul Mihai Chirica a salutat faptul că proiectul acestui obiectiv major pentru sănătatea locuitorilor Iaşului şi ai întregii regiuni a Moldovei a primit aviz favorabil în şedinţa din această săptămână a Comisiei de Urbanism a Consiliului Local Iaşi.

„Toată lumea se întreabă când va fi realizat Spitalul Regional de Urgenţă, dar pentru a identifica un termen de realizare trebuie să ştim exact unde ne aflăm şi ce mai avem de făcut. Până în momentul de faţă, terenul a ajuns la Ministerul Sănătăţii, a fost inventariat în domeniul public al statului român pe o suprafaţă de 12 hectare situată în zona Moara de Vânt. A fost parcurs pasul de avizare a Planului Urbanistic Zonal de către Comisia de Urbanism a Municipiului Iaşi, a fost emis avizul de oportunitate, s-a făcut şi etapa de informare a publicului. De asemenea, dintre cele 20 de avize necesare, au fost obţinute cele de la ApaVital, E.On Energie, E.On Gaz, Telekom, Salubris, Comisia de Versanţi, ANIF, Comisia de circulaţie. A fost elaborată şi documentaţia pentru Autoritatea Aeronatică Română, pe care o actualizăm exact cu noile condiţii pe care le-a transmis proiectantul. A fost depusă documentaţia la ISU, GIS Cadastru, Protecţie Civilă și Agenția de Mediu, au fost făcute ridicarea topografică și studiul geo. După ce obţinem şi aceste avize, vom depune documentaţia şi pentru acordul unic de la Consiliul Judeţean, unde sperăm să se mişte lucrurile într-o viteză rezonabilă. Menţionez că aceste avize le depunem în numele Ministerului Sănătăţii. După acest demers şi obţinerea tuturor avizelor, lucru care nu va dura mai mult de o lună de zile, toată documentaţia va fi depusă la Consiliul Judeţean, după care va intra spre aprobare în Consiliul Local”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Finanţarea construcţiei Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi este asigurată, în principal, prin fonduri europene şi cofinanţarea din partea guvernului, la care se vor adăuga sume rambursabile atrase de la instituţii financiare pentru dotări. În total, investiţia este estimată la circa 150 milioane euro.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*