Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă nu este în pericol

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/02/2018

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a clarificat situația proiectului de construirea a Spitalului Regional de Urgențe, după avertismentul venit din partea comisarului european, Corina Crețu, cu privire la întârzierea demarării lucrărilor la spitalele regionale de la Cluj, Craiova și Iași.

„Având în vedere că, aşa cum arată lucrurile în prezent, este puţin probabil ca lucrările să înceapă în 2019, autorităţile naţionale trebuie să accelereze demersurile pentru finalizarea studiilor de fezabilitate şi începerea implementării cât mai curând posibil. Un proiect de o asemenea anvergură pentru România necesită toată atenţia celor implicaţi”, a declarat comisarul european pentru politică regională, după întâlnirea de la Bruxelles cu premierul României, Viorica Dăncilă. În acest sens, primarul Iașului, Mihai Chirica a comparat stadiul celor trei amplasamente care vizează construirea spitalelor regionale de urgențe de la Cluj, Craiova și Iași: „Sunt convins că sunt probleme, dar acestea nu ne privesc pe noi. Niciuna dintre declarațiile care au fost avansate în spațiul public referitoare la Spitalul Regional de Urgențe nu a vizat și municipiul Iași. Din declarația doamnei prim ministru, reiese faptul că viitorul Spital Regional de Urgențe Craiova are o problemă de amplasament, iar Spitalul Regional de Urgențe de la Cluj mai are nevoie de 1.4 hectare pentru a completa suprafața disponibilă acum, în vederea avansării acestui proiect. La Iași, din fericire nu sunt probleme.”

Pentru obținerea Planului Urbanistic Zonal aferent Spitalului Regional de Urgențe Iași, până acum s-au realizat studiul de urbanism, studiul de arpentaj cadastral (ridicarea topografica) și studiul geotehnic, iar avizele deja obținute sunt cele de oportunitate, Comisia de Urbanism, alimentare cu apă, gaze naturale, telefonie, salubritate, Comisia de Versanți, Comisia de Circulație, ANIF, Securitatea la incendiu, Protecţia civilă, GIS Cadastru, Sănătatea populației. „Spitalele Regionale de Urgențe nu trebuie gândite la pachet. Este programul național de construire a trei spitale regionale de urgență prin finanțare europeană și guvernamentală, inclusiv împrumut. Dacă se încearcă împiedicarea unor proiecte din cauza întârzierii altora, din punctul meu de vedere, pierde toată lumea”, a încheiat primarul Iașului, Mihai Chirica.

 

 

Comments

comments

Categoria: investitii,sanatate

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*