Proiectul “Modernizarea legăturii rutiere Centrul Intermodal de Transport Gara – Iaşi”, lansat oficial

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/08/2015

Joi, 13 august, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului cu finanţare europeană Modernizarea legăturii rutiere Centrul Intermodal de Transport Gara – Iaşi.

La eveniment au participat Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi, Cosmin Coman, director de Dezvoltare şi Proiecte Europene din cadrul Primăriei Iaşi, Ion Echimov şi Ovidiu Glăvan, reprezentanţii celor doi constructori care vor executa lucrările. „Acest proiect are un termen foarte scurt, finalul acestui an trebuind să aducă şi încheierea lucrărilor. Nu este uşor, lucrarea fiind destul de amplă ca întindere, dar nu şi foarte complicată ca tehnologie. Experienţa celor doi constructori îi acreditează că pot duce lucrarea la bun sfârşit”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi. “Vreau să scot în evidenţă că e al paisprezecelea contract de lucrări pe care îl semnăm pe POR 2007 – 2013 şi al treilea din lista de rezervă. Suntem în continuare pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene”, a precizat Cosmin Coman, director de Dezvoltare şi Proiecte Europene.

splai bahlui 42

Proiectul reabilitării Splaiului Stâng al Bahluiului a fost adjudecat de către firmele Victor Construct Botoşani şi Eky Sam Târgu Frumos, acestea având cea mai bună ofertă financiară, de 18,2 milioane de lei. În baza proiectului, va fi amenajat Splaiul Stâng al Bahluiului, lucrările constând în reabilitarea a cinci tronsoane de carosabil pe o lungime totală de 5,6 km, pe porţiunea podul Sf. Ioan – bulevardul Metalurgiei – bulevardul Tudor Vladimirescu – Podu Roş – Podul de Piatră şi o parte din bulevardul Mangeron. Proiectul prevede amplasarea a 58 de bănci şi a 220 coşuri de gunoi, precum şi reabilitarea trotuarelor. De asemenea, cablurile suspendate pe stâlpi vor fi introduse într-un canivou subteran pe o lungime de 10,2 km. Termenul de finalizare a proiectului este fixat pentru începutul lunii decembrie 2015.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*