Proiectul „Lideri pentru Europa” a ajuns la final

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/12/2017

A III-a ediție a proiectului „Lideri pentru Europa” a ajuns la final. Luni, 4 decembrie, Asociația EuroDEMOS, cea care a implementat proiectul, a organizat la sediul Primăriei Municipiului Iași conferința de închidere. Cu această ocazie, Ana – Cristina Zacornea, președintele asociației și totodată coordonatorul proiectului, a înmânat certificatele de participare la trainingul internațional desfășurat în cadrul proiectului sprijinit financiar de Primăria Municipiului Iași.

„Ne-am propus să contribuim la dezvoltarea competențelor sociale și civice ale tinerilor, să le creștem gradul de implicare în activitățile de tip nonformal și, nu în ultimul rând, să îi determinăm să observe oportunitățile existente și să încerce să profite de ele. Proiectul nostru a început în luna august. În lunile septembrie, octombrie și noiembrie am fost în școlile din Iași cu work-shop-uri, ulterior am organizat o expoziție de fotografie intitulată «FOCUS pe Implicare» cu fotografii ale beneficiarilor din primele două ediții ale proiectului și am încheiat-o cu trainingul internațional «Lideri pentru Europa», desfășurat în perioada 2 – 4 decembrie”, a declarat Ana – Cristina Zacornea.

Aceasta a adăugat că trainingul organizat a adunat 200 de tineri care au aflat despre prioritățile Strategiei Uniunii Europene pentru Tineret, precum și oportunitățile privind dezvoltarea socio – profesională.

Prezent la eveniment, primarul Mihai Chirica a felicitat organizația pentru munca depusă și a militat pentru implementarea de proiecte destinate creării de lideri.

„Societatea în general structurează până la un anumit nivel obținerea de cunoștințe. Ele sunt mai mult sau mai puțin necesare în viață, dar eu merg pe principiul că tot ceea ce cunoaștem este de folos. Ceea ce se observă în prezent este că, în cea mai mare parte, societatea românească are conducători, dar nu a reușit în timp să-și formeze și lideri, adică acele persoane care din statutul de conducători devin personalități. Devii lider atunci când pe lângă rangul de conducător primești și respectul celor a căror soartă stă în mâinile tale. Prin urmare, liderul este mai mult decât un conducător. Trebuie să devină o persoană respectată în fruntea acelei organizații și să dorească să facă bine pentru organizația pe care conduce. Societatea românească nu și-a mai creat lideri. De aceea cred că avem nevoie de școli informale pentru a crea lideri”, a spus primarul Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*