Proiectul “Centenarul Filmului Românesc” va fi lansat sâmbătă, la Palatul Roznovanu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/02/2018

Asociația ARTIS din Iași și Asociația Obștească MIA din Chișinău lansează la Iași, printr-o conferință de presă-eveniment, proiectul Centenarul Filmului Românesc. Co-organizator al evenimentului ce se va desfăşura pe parcursul a peste un an de zile este Agenția Națională de Presă AGERPRES. Proiectul este derulat în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 3 februarie, ora 12.00, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași.

Inițiat de ARTIS și Asociația Obștească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iași şi Ateneul din Iaşi, Centenarul Filmului Românesc începe la Iași, în orașul care a înregistrat momente importante din cadrul Marii Uniri a României.

Harta României Mari va fi trasată de Caravana Filmului Românesc, cu filme special alese de criticul și istoricul de film Bujor T. Rîpeanu, Irina-Margareta Nistor, Ileana Popovici ş.a.
Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfășurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași (2017-2020).

„Nu am întâlnit pe nimeni care să spună că nu-i plac filmele. Indiferent de gen, filmul este o aventură care ne scoate din plictiseala cotidiană. În cei peste 100 de ani de istorie proprie, filmul românesc a fost mereu aproape de români. Indiferent de vremurile pe care le-am trăit – mai bune ori mai rele -, marii regizori, marii actori și marii scenariști români (mulţi dintre ei chiar de prin părțile Iașului!) au știut să creeze capodopere. Pentru talentul lor nepieritor, dar și pentru neobosita lor strădanie de a ne propune atâtea aventuri frumoase, le suntem îndatorați tuturor acestor oameni minunați pe vecie. Urez succes și audiență maximă proiectului Centenarul filmului românesc!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*