Proiectul “Ateneul în oraş” continuă cu noi spectacole pentru publicul ieşean

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/09/2018

Şi în această săptămână, Ateneul din Iaşi continuă reprezentaţiile în diverse locuri din oraş, dar şi în sala Radu Beligan.

13 septembrie 2018, de la ora 19.00 – „Prima dată”, regia Erica Moldovan

Spectacolul „Prima Dată”, adaptare după textul lui Michal Walckzak, este o comedie spumoasă despre doi tineri care încearcă să își consume prima noapte de amor împreună, dar nu reușesc niciodată să ajungă la un consens.

Comedia tratează divergențele de percepție dintre cei doi tineri asupra acestui moment unic din viața lor. Magdalena este o tânără care și-a plănuit, până la cel mai mic detaliu, PRIMA seară de amor și nu îngăduie nicio abatere de la scenariu. Iar un „oarecare” EL, Carol, devine dezarmat și neputincios în fața capriciilor, aproape cronicizate ale Magdalenei. Spectatorii vor asista la o comedie savuroasă compusă mai multe tablouri care prezintă un „du-te – vino” continuu dintre cei doi, un preludiul matematic și exact gândit de către protagonistă și menit să stârpească orice fantezie de-a lui Carol și eșecul lamentabil și repetitiv al protagonistului de a-i satisface capriciile paroxiste ale tinerei domnișoare. Povestea celor doi escaladează până în punctul în care Carol preia inițiativa și întreaga construcție amoroasă capătă accente absurde și hilare.

Toate acestea se împletesc pe scenă cu intervenții muzicale live, asigurate de instrumentiști talentați. Spectatorii vor avea ocazia să se regăsească adesea în situațiile amuzante creionate de cei doi protagoniști și se vor delecta, preț de o oră, cu un joc actoricesc plin de savoare și adevăr.

DISTRIBUȚIE:

ERICA MOLDOVAN

DUMITRU FLORESCU

INSTRUMENTIȘTI:

PATRICIA IACOB – vioară

SERGIU CHILIANU – saxofon

MARIUS HELCIU – percuție

REGIE:

ERICA MOLDOVAN

Savurează Premiera Spectacolului „Prima Dată”, Joi, 13 Septembrie 2018, ora 19.00 în Parcarea Ștrandului Municipal.

 

14 Septembrie 2018 de la ora 19:00 – „Comedie cu olteni”, regia Ovidiu Cuncea

”Iașul este spațiul unde s-a născut teatrul românesc. La sugestia mitropolitului Olteniei, Î.P.S. Irineu Popa am purces la realizarea acestui spectacol în Târgul Ieșilor.

Pe deasupra e provocator să faci o comedie cu olteni jucată de moldoveni.

Spectacolul este în exclusivitate realizarea talentaților actori și a celor doi scenografi Alina Dincă Pușcașu și Titus Ivan.

Și pentru că râsul e vindecător, vă invit la teatru” – Ovidiu Cuncea, Vineri, 14 Septembrie 2018, ora 19:00, ANL ZIMBRU!

„Comedie cu olteni”, după Gheorghe Vlad

Asistent regie – Andrei Ciobanu

Scenografie – Titus Ivan

Costume – Alina Dincă Pușcașu

Distribuția

Daniel Onoae – Lisandru Joițoiu

Erica Moldovan – Aurica Joițoiu

Alexandra Macovei – Trina Joițoiu

Dumitru Florescu – Gheorghe Ciocu

Cezara Fantu – Dumitra Ciocu

Codrin Dánilá – Ciron

Vlad Baba – Poponete

Andrei Ciobanu – Țîvriș

Alexandra Paftală – Truță

Ana Hegyi -Petria

Daniel Popa – Martorul

 

15 Septembrie 2018, de la ora 10:00 – „Tândală în lumea cărților”, regia IONUȚ GÎNJU

Spectacol pentru copii „Tândală în lumea cărților” – Sâmbătă, 15 Septembrie 2018, ora 10:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Spectacolul se vrea a fi o incursiune în universul cotidian, descoperind prin intermediul personajelor din povești, tot felul de pilde si învățăminte.

Umorul și morala însoțesc fiecare poveste, iar copiii, mici și mari, vor participa activ la întâmplările de pe scenă.

Este un spectacol educativ, care promovează adevarul, corectitudinea și înțelepciunea, invitând copiii să petreacă mai mult timp în lumea cărților.

Buna dispoziție va fi asigurată prin împletirea momentelor comice cu cântece distractive, smulgând zâmbetele și aplauzele publicului spectator!

Să petrecem împreună într-o lume de poveste!

Durata spectacolului: 50 min.

Actori: Arun COTIC și Ionuț GÎNJU

Regie: Ionuț GÎNJU

 

 

 

15 Septembrie 2018 de la ora 11:00 – Spectacolul Păcală şi Tândală la doctor

Cele mai îndrăgite și mai haioase personaje românești, Păcală și Tândală, revin la cererea publicului într-un nou spectacol plin de umor, povești populare și voie bună.

Acum, Tândală s-a ales cu o durere de măsea și este nevoit să părăsească satul tradiţional și să vină în vizită la prietenul său Păcală, care s-a mutat de ceva vreme în oraș. Ce medic îi va recomanda Păcală?

Oare va reuși să se facă bine Tândală? Va rămâne și el în oraș sau se va întoarce în satul său?

Vă așteptăm pe toţi, cu mic cu mare, să îl ajutaţi pe Tândală să se însănătoșească! Bineînţeles că nu vor lipsi poveștile cu pilde, dansurile și cântecele vesele.

Actori: Tudor Ostafie și Andrei Ciobanu. Regia: Andrei Ciobanu

 

 

 

 

 

 

 

 

15 Septembrie 2018, de la ora 11:00 – Aventuri cu Dl.Goe – Spectacol de teatru pentru copii

Cine nu a auzit de domnul Goe? Personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui scriitor I.L.Caragiale vine în premieră la Ateneu!

Vă aşteptăm cu micii năzdrăvani pentru un spectacol în care râsul şi buna dispoziţie sunt garantate, Sâmbătă, 15 Septembrie 2018, ora 10:00 în Piața Voievozilor.

`Un geniu al comicului, Caragiale reflectă în cel mai fidel mod, în contextul actual, realități legate de incultură, caractere și educație, desavârșind teatrul de satiră socială.

În an centenar, Ion Luca Caragiale ne provoacă sa medităm asupra comicului, să descoperim printre hototele de râs, tristețea eternelor probleme comportamentale, și mai mult, ne provoacă să fim mai buni, oferind adevărate lecții de viață, atât de vii și de actuale.

Universul lui Caragiale este defapt un spectacol etern, ce punctează cu umor defectele societății noastre, cu scopul de a le îndrepta, imaginatia fiind cheia ce deschide un univers nemaivazut.` Iulian Sandu, regizor

Regia – Iulian Ioan Sandu

Adaptare text – Izabela Oancea

Muzica – Sorin Oancea

Alexandra Macovei – DL Goe

Alexandra Paftală – Mamița

Ana Hegyi – Mam Mare

Dumitru Florescu – Georgescu/Profesorul

Cezara Fantu -Țaca/Anibal

Daniel Onoae – Lefter Popescu/Otopeanu

Arun Cotic – Controlorul

 

15 Septembrie 2018 de la ora 19:00 – „Preșul ”, Regia Erica Moldovan

Familia nu ne-o alegem, prietenii da…dar ce facem cu VECINII și mai ales când aceștia ne fac viața un calvar. La cine putem să apelăm? Această problematică o ridică și Ion Baieșu în piesa “Preșul”.

“Nu există, domnule, o legislație specială care să-l apere pe vecin în fața celorlalți vecini. Căci nimic pe lume nu poate fi mai periculos ca un vecin. Nimeni pe lume nu te poate invidia mai mult ca un vecin. De aceea, cred că vechiul dicton latin care spune că „homo homini lupus” se poate modifica astfel: „Homo homini vecinus”.”

“ […]oamenii au trăit în cele mai excelente relații atâta vreme cât nu au fost vecini unii cu alții. Din clipa în care au devenit vecini, oamenii au început să se urască unii pe alții.”

Eroul piesei “Preșul”, Pamfil P. Pamfil se confruntă cu o problemă de viață și de moarte cu vecinul sau M.N.Zisu pe care îl acuza că se șterge “ilegal” în fiecare seară pe preșul lui “de lână pură”. “Eu am un preș de lână pură, că îmi place să mă șterg pe ceva de bună calitate. E tabietul meu, e singura mea bucurie pe lume.”

Pentru a se răzbuna pe vecinul sau, Pamfil recurge la o metodă, cel puțin inedită, dar mai ales plină de umor. În planul său introduce un doctor, o asistentă, un fotograf și un avocat, iar acest potpuriu de personaje colorate va asigura buna dispoziție a publicului. Întâlnirea cu vecinul M.N. Zisu se va solda cu o mulțime de surprize. Vă invităm să fiți martori la aceasta confruntare absolut hilară, pe 15 Septembrie 2018, ora 19:00, în Parcul Dacia!

 

 

 

16 Septembrie 2018, de la ora 10:00 – „Angajare De Clovn”, un spectacol de SO TRUPA și Ana Hegyi

Un spectacol despre acceptare, compasiune, echipă, o UȘĂ și nevoia de a primi o a doua șansă! Un spectacol despre bucuria de a fi pe scenă și a lucra în echipă.

Duminică, 16 Septembrie 2018, ora 10:00 în Parcul Expoziției!

Un anunț, ,,Angajăm clovn bătrân”, aduce la interviu zece clovni pensionați. Angajatorul se lasă așteptat, iar clovnii își dau seama că se cunosc, că au fost cu toții colegi la circ, în “tinerețe”.

La un moment dat, se aud pași, iar clovnii sunt emoționați și speriați de apariția angajatorului, însă cel e intră în sală nu este cel așteptat, ci este cineva cu care clovnii nu se gândeau că se vor mai întâlni vreodată. Ușa magică se va deschide? Poți afla doar venind la spectacol!

Un spectacol de Ana Hegyi și So Trupa de la Palatul Copiilor Iași, după un text de Matei Vișniec.

Clovnii: Andreea Ghiorghiță, Medeea Varvara, Daria Mavriș, Antonia Andreescu, Anne Marie Macovei, Diana Mălăncuș, Maia Mălăncuș, Ioana Popa, Mara Popa, Andrei Mineață. Popino: Mattei Alan Thundiparambil

 

 

 

 

16 Septembrie 2018, de la ora 10:00 – „Păcală și Tândală la școală”, regia Andrei Ciobanu

Întâmplările celor mai îndrăgite personaje populare românești, Păcală și Tândală, continuă cu cei doi care merg la scoală. Ce vor avea cu ei în ghiozdane? Ce vor face în pauza mare? Vor face față întrebărilor profesorilor? Ce note credeți că vor lua? Haideți cu toții, cu mic cu mare să fiți colegi în aceeași clasă cu Păcală și Tândală și să îi ajutați să își învețe lecția! Ca de obicei, nu vor lipsi poveștile cu pilde, dansurile și cântecele vesele. Pe 16 septembrie, la ora 10:00, la Ateneu strigăm catalogul! Doar la spectacolul ,,Păcală și Tândală la școală”!

Regie: Andrei Ciobanu

Distributie: Tudor Ostafie și Andrei Ciobanu

Durata spectacolului: 45 min

Spectacol interactiv, recomandat tuturor categoriilor de vârstă!

 

 

 

 

 

 

 

16 Septembrie 2018 de la ora 19:00 – „Prima dată”, regia Erica Moldovan

ATENEUL ÎN ORAȘ!!!

Spectacolul „Prima Dată”, adaptare după textul lui Michal Walckzak, este o comedie spumoasă despre doi tineri care încearcă să își consume prima noapte de amor împreună, dar nu reușesc niciodată să ajungă la un consens.

Comedia tratează divergențele de percepție dintre cei doi tineri asupra acestui moment unic din viața lor. Magdalena este o tânără care și-a plănuit, până la cel mai mic detaliu, PRIMA seară de amor și nu îngăduie nicio abatere de la scenariu. Iar un „oarecare” EL, Carol, devine dezarmat și neputincios în fața capriciilor, aproape cronicizate ale Magdalenei. Spectatorii vor asista la o comedie savuroasă compusă mai multe tablouri care prezintă un „du-te – vino” continuu dintre cei doi, un preludiul matematic și exact gândit de către protagonistă și menit să stârpească orice fantezie de-a lui Carol și eșecul lamentabil și repetitiv al protagonistului de a-i satisface capriciile paroxiste ale tinerei domnișoare. Povestea celor doi escaladează până în punctul în care Carol preia inițiativa și întreaga construcție amoroasă capătă accente absurde și hilare.

Toate acestea se împletesc pe scenă cu intervenții muzicale live, asigurate de instrumentiști talentați. Spectatorii vor avea ocazia să se regăsească adesea în situațiile amuzante creionate de cei doi protagoniști și se vor delecta, preț de o oră, cu un joc actoricesc plin de savoare și adevăr.

DISTRIBUȚIE:

ERICA MOLDOVAN

DUMITRU FLORESCU

INSTRUMENTIȘTI:

PATRICIA IACOB – vioară

SERGIU CHILIANU – saxofon

MARIUS HELCIU – percuție

REGIE:

ERICA MOLDOVAN

Savurează Premiera Spectacolului „Prima Dată”, Joi, 16 Septembrie 2018, ora 19.00 în Parcul Copou – Teiul lui Eminescu.

Vă așteptăm la Ateneu să ne bucurăm împreună de unire prin cultură!

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*