Proiectul “Educaţia înseamnă viitor”, la final

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/03/2012

Direcţia de Asistenţă Comunitară şi Fundaţia IOSIF vă invită vineri 30 martie, ora 13.00, la Centrul Rezidenţial pentru mame şi copii aflaţi în dificultate, str. Sărăriei, nr. 143, la conferinţa de presă de închidere a proiectului ”Educaţia înseamnă viitor”.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 cu suma de 1.728.770 lei, iar Primăria Municipiului Iaşi, prin D.A.C. Iaşi, a contribuit cu suma de 37.500 lei şi a avut ca obiectiv general îmbunătăţirea accesului şi participării la educaţie pentru grupurilor afectate de părăsirea timpurie a şcolii.

Prin desfăşurarea acestui proiect, în perioada 1 aprilie 2010 – 31 martie 2012, s-a  facilitat accesul şi participarea la educaţie a 80 de copii din familii cu risc de abandon şcolar crescut, s-a asigurat creşterea şi dezvoltarea suportului social al familiilor aflate în risc de abandon şcolar, prin formarea unui grup suport reprezentat de 30 de părinţi, precum şi instruirea şi formarea ca facilitatori a informaţiei care să asigure creşterea accesului şi participării la educaţie a unui număr de 20 de cadre didactice de la 4 şcoli din municipiul Iaşi.  Beneficiarii au fost sprijiniţi prin activităţi specifice de educaţie asistată şi furnizarea de servicii de formare, orientare, consiliere psihologică individuală şi de grup, acordarea de subvenţii materiale ( burse) sub formă de rechizite, îmbrăcăminte şi încălţăminte, de către echipa de specialişti pusă la dispoziţie de Fundaţia IOSIF şi profesorii coordonatori din cele 4 şcoli. Împreună am reuşit în primul rând să conştientizăm familiile sau tutorii acestor copii de rolul major pe care îl au alături de şcoală în educarea şi formarea copiilor şi în acelaşi timp să ne realizăm obiectivul principal, reducerea abandonului şcolar.

Pentru îndeplinirea obiectivului propus, a fost  realizată si o campanie media de promovarea şi susţinerea proiectului, în vederea creşterii gradului de conştientizare a persoanelor adulte responsabile de educarea şi formarea copiilor. Împreună, în acest proiect am reuşit să aducem un plus de valoare activităţii de educaţie în şcolile în care am lucrat precum şi la nivelul comunităţii locale.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la tel. 0232/211.457, persoane de contact: d-na Ivan Valeria, manager proiect – 0743/766.298, d-nul Sebastian Ghica, asistent manager – 0742/769.222.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*