Proiecţii de calitate la Cinema Ateneu. Vezi programul sfârşitului de săptămână!

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/05/2018

Săptămâna a doua a lunii mai ne surprinde cu două animații, un film documentar, dar și o comedie care ilustrează problemele cu care se confruntă femeile.

În premieră la Cinema Ateneu va rula filmul documentar „Preoții Români – Jertfă și Rugăciune pentru Unire”, o peliculă despre preoții care s-au implicat nemijlocit în perioada de război.

Continuăm săptâmâna cu două filme pentru cei mici și nu numai. „Aventuri fără pereche” ne îndeamnă să reflectăm asupra șosetelor desperecheate, iar „Al șaptelea pitic”, în varianta 3D,  ne plasează la a 18-a aniversare a  prinţesei Rose.

Despre frumusețea interioară, ne va spune Renee, protagonista comediei „I Feel Pretty – Hai, că sunt belea!”, film care va rula în premieră, spre finalul săptămânii.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

10 mai, ora 18.00 – „Preoții Români – Jertfă și Rugăciune pentru Unire” – PREMIERĂ – documentar

11 mai, ora 21.00 – „Hai, că sunt belea!”- „I Feel Pretty”- PREMIERĂ – (regia Abby Kohn, Marc Silverstein) – AP 12

12 mai, ora 12.00 – „Aventuri fără pereche” – Lichozrouti – (regia Galina Miklínová) – AG

13 mai, ora 13.00 – „Al șaptelea pitic” 3D – (regia Harald Siepermann, Boris Aljinovic) – AG

13 mai, ora 15.00 –  „Hai, că sunt belea!”- „I Feel Pretty” – (regia Abby Kohn, Marc Silverstein) – AP 12

 

„Preoții Români – Jertfă și Rugăciune pentru Unire” – Documentar

Regia: Cristina Liberis

Gen: documentar

Durată: 70 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vTuZm-kMVuw

 

Filmul documentar „Preoții români. Jertfă și rugăciune pentru Unire” este realizat de jurnalista Cristina Liberis, colaborator Trinitas TV, și prezintă rolul pe care l-au avut preoții în Primul Război Mondial. Pelicula a apărut în contextul Anului Centenar 2018, declarat An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

Filmul de 70 minute este rodul a trei luni de filmări:

„Trei luni am străbătut toată țara și am cules mărturii, am luat interviuri, am filmat. Ce se vede este rezultatul unui demers necesar. N-aș spune că este o lecție de istorie, dar este o pagină de istorie. Una care lipsea”, mărturisește realizatoarea, potrivit Transilvania Reporter.

Intrarea la filmul documentar este liberă.

 

„I Feel Pretty” – Hai, că sunt belea!

Regia: Abby Kohn, Marc Silverstein

Cu: Michelle Williams, Emily Ratajkowski, Busy Philipps, Amy Schumer, Tom Hopper

Gen: comedie

Durată: 110 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=N8Hwnx2fTMo

 

I feel pretty, în română, Hai, că sunt belea!, urmărește povestea lui Renee Bennett (Amy Schumer), o blondă obișnuită care se confruntă zilnic cu sentimente de nesiguranță și inadecvare. Toate antrenamentele dure, hainele scumpe, sfaturile și trucurile pentru frumusețe nu au niciun efect asupra ei.

 

Ea junge să se creadă cea mai frumoasă și mai aptă femeie din lume, după ce cade de pe bicicletă și suferă o lovitură la cap. Renee se vede cu totul altfel în oglindă, iar pentru prima oară în viață se simte cu adevărat bine în pielea ei.

 

Fiind mult mai încrezătoare în propriile forțe, Renee are mari reușite în plan profesional și întâlnește un bărbat care o admiră pentru curajul ei. În cele din urmă, femeia blonda își dă seama că „vraja” a fost ridicată, dar în tot acest timp a învățat că frumusețea adevărată nu este cea exterioară.

 

„Aventuri fără pereche” – Lichozrouti – AG

Regia: Galina Miklínová

Cu: Krystof Hádek, Jan Maxián, David Novotný,Ondrej Trojan, Marek Taclík

Gen: animație, aventuri, familie, fantastic

Durată: 83 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Q7bzTeGT-cA

 

Mâncăcioșii de șosete sunt creaturi pe care oamenii nu le pot vedea, responsabile pentru dispariția șosetelor pe care nu le mai găsim. Ei mănâncă doar câte o șosetă și lăsă perechile desperecheate. De altfel, ei nu se ating niciodată de șosetele de bebeluș.

Aventuri fără pereche este povestea acestor creaturi simpatice, prinse într-o aventură cu gangsteri și răfuieli între două clanuri de mâncători de șosete, unde prăpastia dintre generații și seturi diferite de valori dau contur poveștii.

 

 

„Al șaptelea pitic” 3D  – AG

Regia: Boris Aljinovic, Harald Siepermann

Cu: Otto Waalkes, Mirco Nontschew, Boris Aljinovic

Gen: animație, aventură, comedie

Durata: 87 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=idf1KvJkAB0

 

Haideţi să pornim în marea aventură fantastică a celor şapte pitici!

Este ajunul celei de-a 18-a aniversări a prinţesei Rose, iar la castelul Fantabularasa tot regatul se pregăteşte pentru sărbătoare. Au sosit deja Albă ca Zăpada, cei şapte pitici, Cenuşăreasa şi Scufiţa Roşie. Chiar înainte ca orologiul să bată miezul nopţii, Bobo, cel mai mic dintre pitici, o înţeapă din greşeală pe Printesa Rose (Frumoasa din Pădurea Adormită) cu un ac blestemat, iar întregul regat cade într-un somn de o sută de ani! Bobo şi ceilalţi şase pitici pornesc într-o aventură periculoasă, pentru a-l găsi pe Jack, care să o trezească pe Rose cu sărutul lui. Ei îi vor înfrunta cu vitejie şi umor pe dragonul care scuipă flăcări şi pe Dellamorta, vrăjitoarea cea rea şi geloasă!

 

Aprecieri ale presei internaționale:

„O parodie după o poveste cunoscută care aduce împreună Albă ca Zăpada, Frumoasa din Pădurea Adormită şi alte poveşti, într-o aventură fabuloasă dincolo de bariera timpului.”

– Peter Simek, DALLAS MAGAZINE

 

„Perfect pentru copii.”  – VARIETY

 

„Un film original, amuzant şi atrăgător care excelează din atâtea puncte de vedere! Animaţia este foarte bine realizată, povestea are un suflu nou, completată de cântece şi de dans, cu surprize din partea celor mai neaşteptate personaje. Al şaptelea pitic este un film pe care îl vor îndrăgi toţi membrii familiei.” – Jeri Jacquin, MILITARY PRESS

 

 

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Instagram: www.instagram.com/iasicinema/

Site-ul: www.ateneuiasi.ro

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*