Proiecte importante pe ordinea de zi a şedinţei CL

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/05/2016

Marţi, 31 mai 2016, consilierii locali ieşeni se vor întruni în ultima şedinţă din actualul mandat.

Ordinea de zi cuprinde 34 de proiecte de hotărâri, dintre care se remarcă cel care priveşte aprobarea indicatorilor tehnico- economici pentru modernizarea şi reabilitarea Şoselei Bârnova, Străzii Smârdan şi Bulevardului Primăverii.

Astfel, modernizarea Şoselei Bârnova presupune o investiţie de 7.090.735,00 lei fără TVA pentru lucrări de asfaltare derulate pe o lungime de 2,9 kilometri, pavarea a 7.500 de mp de trotuare, amenajarea de rigole, efectuarea de marcaje rutiere şi montarea a 25 de indicatoare de circulaţie. Timpul estimat de realizare a lucrărilor este de 12 luni. De asemenea, modernizarea străzii Smârdan este evaluată la 1.785.408lei fără TVA, lucrările vizând asfaltări pe o lungime de 630 de metri, pavarea a 1.930 de mp de trotuare, trasarea marcajelor rutiere şi montarea a 16 indicatoare de circulaţie. Şi Bv. Primăverii va fi supus reabilitării, aici fiiind prevăzută alocarea unei sume de  5.114.892 lei fără TVA pentru asfaltarea carosabilului pe o distanţă de 602 metri, pavarea a 2.782 de mp de trotuare, marcaje rutiere şi montarea a 68 de indicatoare de circulaţie. Durata lucrărilor de pe Str. Smârdan şi Bv. Primăverii este estimată la 9 luni.

 

Un alt proiect important de pe ordinea de zi va fi cel privind asocierea Municipiului Iași cu Mănăstirea ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Frumoasa în vederea solicitării de finanțare nerambursabilă în parteneriat pentru proiectul cu titlul ”Reabilitarea și valorificarea potențialului turistic și cultural al  Ansamblului Mănăstirii Frumoasa din  Municipiul Iași”. Prin acest acord, Municipiul Iași va asigura resursa umană și logistica necesară în vederea accesării finanțării, iar Mănăstirea ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Frumoasa va pune la dispoziție documentația suport necesară pentru depunerea cererii de finanțare.

De asemenea, de semnalat este şi proiectul de hotărâre referitor la asocierea Municipiului Iași cu Fundația ”Alături de Voi” România în vederea elaborării și depunerii în parteneriat a  unei cereri de finanțare care vizează  proiectul ”Iașul – o comunitate incluzivă!”.

 

 

 

Comments

comments

Categoria: Consiliul Local

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*