Proiecte importante în dezbaterea CL

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/04/2016

Consilierii locali sunt convocaţi la o nouă şedinţă ordinară în data de vineri, 29 aprilie.

Unul dintre proiectele supuse dezbaterii vizează rectificarea bugetului municipiului Iaşi. Astfel, din excedentul acumulat al bugetului municipiului Iaşi va fi repartizată o sumă de 474.000 de lei către Spitalul Clinic de Recuperare pentru finanţarea obiectivului “Modernizare compartiment central de sterilizare”. “În acelaşi context, vorbim de o rectificare de buget pentru anul în curs cu o sumă în plus de aproximativ 2,7 milioane de lei, cea mai mare parte fiind repartizată susţinerea salariilor profesorilor, dar şi pentru sprijinirea sistemului sanitar”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica. Un alt proiect de hotărâre care se va afla pe masa consilierilor locali priveşte aprobarea bilanţului pe anul 2015 la RATP Iaşi. Conform datelor din referatul de specialitate, toate acţiunile întreprinse în cadrul regiei de transport în comun au dus la obţinerea unui profit brut de circa 6,5 milioane de lei. „Este prima oară în istoria acestei companii când putem discuta de un profit brut cu o asemenea valoare”, a arătat edilul Iaşului.

 

Alocări de spaţii

Un alt proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii îl reprezintă transmiterea fără plată a sediului în care se află Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Iaşi. Astfel, clădirea din str. Elena Doamna va putea fi utilizată de FCE fără ca această federaţie să mai ceară avizul anual, aşa cum se întâmpla până acum. „Acest parteneriat nu se opreşte aici. În şedinţa viitoare, vom propune ca într-un imobil situat în Păcurari să funcţioneze un muzeu al comunităţii evreieşti, dar şi un muzeu al Holocaustului”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica. De asemenea, un proiect important îl reprezintă înfiinţarea unui Centru de creaţie educaţie permanentă non formală şi dezvoltare personală, în parteneriat cu Asociaţia Art Civica, în urma modernizării punctului termic PT 1 Canta.

 

Reformă în Poliţia Locală

Reorganizarea Poliţiei Locale va reprezenta un subiect central al şedinţei CL de vineri. „În principiu, este vorba de reaşezarea organigramei Poliţiei Locale după un sistem modern, competitiv, dar, în principal, eficient. Deviza noastră este de a scoate cât mai mulţi oameni la stradă pentru a putea asigura măsurile de ordine publică aşa cum cer cetăţenii municipiului Iaşi. Astfel, Poliţia Locală va fi structurată operativ pe şase servicii, după sistemul Poliţiei Iaşi şi a Centrelor de Cartier. În fiecare dintre aceste servicii, vom asigura toate compartimentele operative, respectiv planificare şi sinteză, ordine publică, fluidizare trafic, evidenţa persoanelor, protecţia mediului şi activităţile comerciale”, a detaliat primarul interimar Mihai Chirica.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*