Proiecte importante aflate pe ordinea de zi a Consiliului Local

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/07/2017

Consilierii locali se vor întruni vineri, 28 iulie, de la ora 12.00, într-o şedinţă ordinară pe a cărei ordine de zi se vor afla 49 de proiecte de hotărâri. Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Roznovanu, primarul Mihai Chirica a detaliat o serie de proiecte care vor fi analizate în cadrul plenului.

Astfel, consilierii vor analiza trei proiecte care privesc execuţia bugetară aferentă primului semestru din acest an. Unul dintre proiecte este reprezentat de o rectificare bugetară care vizează alocări de la bugetul de stat. Este vorba de PNDL 2 plus programul de termoficare, dar şi alte solicitări în special de pe domeniul învăţământului preuniversitar. Sunt vizate spre finalizare lucrări de modernizare efectuate la unităţi şcolare din Iaşi, dar şi alocarea unei sume pentru achiziţionarea a 60 de computere care vor intra în dotarea Colegiului Naţional Emil Racoviţă. De asemenea, primarul Mihai Chirica a anunţat că va propune Consiliului Local aprobarea documentației și indicatorilor tehnico-economici privind amenajarea unei creșe și a unei grădinițe în str. Ciurchi nr. 111. Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 2.563.307,34 lei cu TVA în cazul creşei, iar construirea grădiniţei va atrage o sumă de 2.888.020,43 lei cu TVA. Numărul total de copii vare vor beneficia de această investiție este de 80. Consilierii locali vor dezbate şi propunerea privind construirea unui nou cămin studențesc în str. Codrescu nr. 6. Beneficiari vor fi studenții Universității de Arte „George Enescu” Iași. În acelaşi context, edilul a anunţat că a transmis către Veolia un ordin de verificare a tuturor branşamentelor aferente unităţilor de învăţământ, în perspectiva începerii şcolii.

Heliport în zona C.A. Rosetti

Un alt proiect important aflat în atenţia consilierilor locali vizează un parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care derulează un proiect european pentru amenajarea unei platforme de aterizare a elicopterelor în zona C.A. Rosetti. „Intenţionăm să alocăm suma de 250.000 de lei necesară branşării electrice a tuturor echipamentelor care vor funcţiona acolo”, a declarat primarul Mihai Chirica. De asemenea, edilul a anunţat un acord de parteneriat care va fi încheiat cu Brigada 15 Mecanizată Podu Înalt, privind realizarea Troiței Regimentului 15 Infanterie. Troița va fi amplasată în rondul stației Triumf din Copou. Valoarea monumentului este de 17.380, 82 lei cu TVA, care va fi suportată de către Brigada 15 Mecanizată. Primăria va aloca 3.110 lei pentru realizarea soclului și va pune la dispoziție terenul pentru amplasarea monumentului.

 

Investiţii în sănătate şi infrastructură

Tot în şedinţa de vineri, consilierii locali vor analiza un proiect ce vizează reabilitarea și modernizarea Spitalului de Recuperare, spital aflat sub coordonarea Municipiului Iași. “Vom propune Consiliului Local reactualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiții privind reparațiile capitale la etajele 3, 4 și 5 – tronson D., investiţii cifrate la circa 2.5 milioane de lei. Este vorba de refacerea instalațiilor electrice, refacerea instalațiilor sanitare, reamenajarea saloanelor, refacerea instalației de încălzire și climatizare, rețelele de comunicații etc”, a declarat primarul Mihai Chirica. Nu în ultimul rând, în cadrul şedinţei Consiliului Local va fi dezbătut proiectul ce priveşte concesionarea terenului delimitat de str. Grigore Ghica vodă și Miron Barnovschi, în vederea realizării unei parcări supraterane și a unei parcări subterane pe 3 niveluri. Terenul este în suprafață de 1732,26 metri pătrați și va fi concesionat prin licitație publică. Valoarea de pornire a licitației este de 40.000 euro/an, iar perioada concesiunii va fi de 25 de ani.

Comments

comments

Categoria: Consiliul Local

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*